click to dismiss

Please logged in to see pending comments.

UsernamePassword

| Lost password

Thailand

Recent Blog Posts from Thailand

Het is begonnen   (published in Thailand)

January 3, 2018 by   Comments(0)

Wow, een eigen blog! Ik had nooit gedacht dat ik hieraan zou beginnen, maar ik wil het hele verhaal van mijn avontuur vastleggen omdat ik weet dat dit een 'once in a lifetime experience' is. 
27 december 2017, de dag waarop ik me inschreef om aan dit avontuur te beginnen! Ik heb lang getwijfeld tussen Thailand en Cambodja, omdat ik het evenwaardige landen en projecten vind. In de nacht van 26 december had ik een droom waar ik in Thailand zit en voilà, de knoop was doorgehakt. In ben zeer 'excited' om aan dit avontuur deel te nemen, maar ik denk ik dat ik nog niet 100 procent besef waar ik aan begonnen ben. Het is alsof een droom net is uitgekomen! Ik vertrek 2 juli 2018 en ik verblijf een maand dichtbij Ao Nang. Ik ga werken aan het project van natuur en milieubehoud, omdat dit me het nauwst aan het hart ligt. Ik hou van de oceaan en al haar aspecten en bovendien ben ik zeer geïntereseerd in wetenschappen. Op dit moment zit ik dan ook in mijn laatste jaar wetenschappen aan de middelbare school. Volgend jaar zou ik me graag verder verdiepen door verder te studeren aan de hogeschool. Aan de andere kant is het ook een geweldige kans om mensen over de hele wereld te leren kennen en mijn Engels bij te schaven. Ook heb ik nog nooit gedoken, dus dat wordt ook heel spannend!
Nu kan ik me beginnen voorbereiden door te leren over de vissen, koralen en de oceaan in haar geheel!

Lieve Groeten,

Laila 

(0 from 0 votes)
 
Het is begonnenhttps://www.mytripblog.org/pg/blog/lailabraeckman/read/440197/het-is-begonnen
Het is begonnen
 

Starting off   (published in Thailand)

November 7, 2017 by   Comments(0)

Well, where to begin. This whole thing started when I decided to change my career pursuit. I'd been trying to get into this physical therapy assistant program for around a year (not including the time for the basic courses, which was another year), and I was getting really discouraged. I remembered that around the end of my fourth semester I had to do a project for my sociology class which was basically volunteer work. I tried many places, though I couldn't get a definitive answer from most of them. Then I tried an elementary school. More specifically, my little sister's elementary school. I was super nervous, super excited because I absolutely love kids, but at the same time I thought to myself "am I really going to be interacting with a whole bunch of kids who barely started doing double-digit addition?". When I went that day, I was absolutely shocked. The kids were amazing, they were all well behaved, orderly, very quiet and extremely nice above all. So I thought to myself "what if I can become a teacher?" It may not be the most profitable job in the world, but I absolutely adored kids and there was something in me saying that it would be amazing to influence these children into becoming something truly awe-inspiring. 

In order to actually see if teaching was right for me though, I decided to become a volunteer. Though my family kept insisting to continue to pursue my career, I knew it really wasn't for me. So, at around 2 or 3 in the morning, I was researching volunteer projects that could help me realize what it is I really wanted to do. I went through countless websites, read many articles and asked dozens of questions. It all led to Projects Abroad. When I got all the information that I could get, I told my parents my plan. They were extremelyskeptical ...

(0 from 0 votes)
 
Starting offhttps://www.mytripblog.org/pg/blog/Annechase15/read/439300/starting-off
Starting off
 

Culturele week   (published in Thailand)

October 6, 2016 by   Comments(2)

De afgelopen ander halve week is voorbij gevlogen..

Vorige week hebben we eigenlijk een hele culture week gehad. Woensdag hebben we 's morgens een presentatie gehad over de thaise cultuur, dat was echt heel interessant, vooral omdat het zo anders is dan bij ons. Daarna hebben we een heerlijk thais gerecht gekookt namelijk pai thai. Dat is echt mijn lievelingseten hier, als ik terug ben ga ik dat zeker nog een keer maken. Ook hebben we thaise lessen gekregen, dus ik kan eindelijk een beetje thais spreken haha. 

Donderdag en vrijdag hebben we ons voorbereid op het volgende kamp. Vrijdagavond ben ik verhuisd naar een nieuw gast gezin. Ik woon nu bij pi Earb van projects abroad samen met haar moeder en 3 andere vrijwilligers. Pi Ja mijn vorige huismoeder vond het echt niet leuk, ze zei je komt elke avond maar gewoon hier eten hoor haha. Echt heel lief! Ik heb het echt heel erg naar mijn zin bij haar gehad. De volgende dag nam ze mij en Janine ook mee naar een buddhistische tempel. Dat was best speciaal, Janine en ik waren de enige "buitenstaanders" van de 100e mensen die daar waren voor de ceremonie. Die werd gegeven door de monniken. Er is hier namelijk 1 keer in het jaar een soort feest/ceremonie ik weet niet goed hoe ik het moet noemen. Er zit een heel groot verhaal achter over de engelen en offering. 10 dagen lang eten alle mensen van het buddhisme vegetarisch. S avonds zijn we met de andere vrijwilligers bij een Chinees tempel geweest, daar was ook een grote ceremonie. Wel heel gaaf om dat mee te mogen maken want het betekent echt heel veel voor de mensen hier. 

Zondag zijn we met z'n allen de Hang Nak Mountain gaan beklimmen. Dat was zeer pittig haha, maar we hebben het gehaald tot de top! Je kon daar over heel Krabi kijken! 

Maandag begon ons kamp op ...

(0 from 0 votes)
 
Culturele weekhttps://www.mytripblog.org/pg/blog/MaudWijlaars/read/426016/culturele-week
Culturele week
 

Koh Lanta   (published in Thailand)

September 26, 2016 by   Comments(1)

Wat een ontzettend leuke week hebben we weer gehad!

Maandag zijn we samen met Pi Earb, pi Nou en de andere vrijwilligers vertrokken naar koh Lanta. Na 3 uurtjes met de bus kwamen we aan bij ons hotel. Het zag er echt super mooi uit! Het leek een soort klein bungalow park met een mooi zwembad en aan het strand. Het voelde gelijk aan als vakantie. We hadden een mooie kamer met een groot bed en een warme douche!! Daar was iedereen nog het meest enthousiast over, een warme douche haha. In de middag zijn we de stad een beetje gaan verkennen, maar er was niet zo heel veel te beleven. Koh lanta is niet zo heel toeristisch.

De volgende morgen zijn we naar de school gegaan waar we ons kamp geven. Alle kinderen stonden ons al op te wachten, super schattig! We hadden in totaal 46 kinderen, die hebben we verdeeld in 2 teams samen met ons. We begonnen smorgens met spelletjes, daarna gaven we engelse les. We zijn begonnen met het leren van het alfabet en hun eigen naam schrijven. Alle kinderen zijn zo ontzettend gemotiveerd om engels te leren. Toen het gelukt was om hun eigen naam te schrijven waren ze ook super trots. Dat was echt heel leuk om te zien! Na de Engelse les hebben we nog een knutsel activiteit gedaan. Alle kinderen waren zo vrolijk en lief, ze zijn echt zo dankbaar dat je komt. Dat geeft echt een goed gevoel!  In de middag konden we lekker relaxen aan het zwembad, heeerlijk! 

De volgende dag toen we aankwamen riepen alle kinderen al; goooodmorning teachers!! Onze dag begon gelijk goed haha. Na de spelletjes zijn we weer verder gegaan met Engels, dit keer over het lichaam. Het hoofd, de oren, de neus etc. Dit vonden ze soms nog wel lastig, maar het ging toch best goed. De volgende dag hebben we het gehad over de kleuren en vormen. De kleuren kende de meeste ...

(0 from 0 votes)
 
Koh Lantahttps://www.mytripblog.org/pg/blog/MaudWijlaars/read/425768/koh-lanta
Koh Lanta
 

2e week Thailand   (published in Thailand)

September 17, 2016 by   Comments(2)

Tijd voor een blog over de 2e week hier in het mooie Thailand!

Dinsdag hebben we weer een gezellige dag gehad op school met de kindjes. Je merkt dat ze al helemaal aan je gewend en komen dan ook steeds meer naar je toe. Ook de ouders vinden het helemaal niet gek dat je er bent. Nadat we klaar waren op school zijn we met de andere vrijwilligers gaan koken. We waren namelijk die avond uitgenodigd om met de gouverneur van Krabi te gaan eten, dus we hadden een westerse maaltijd voorbereid, namelijk spaghetti carbonara. Ik had verwacht dat het heel chique zou zijn maar het was gewoon een relaxte avond ook met de leraren van school erbij. De gouverneur hadden ook gewoon een hawaii shirt aan haha.

De volgende dag was helaas alweer de laatste dag op school bij de kindjes. Ik heb een super leuk afscheidsboek gekregen met allemaal leuke foto’s en verhalen. Jammer dat het maar voor zover kort was.

Hierna zijn we ons gaan voorbereiden op het kamp dat we volgende week in Koh Lanta gaan geven. Het is een kamp voor kinderen van 9-11 jaar. Dus we zijn bezig geweest met knutsel voorbeelden te maken en alle spullen te verzamelen want er komen 44 kinderen. Daarna hebben we ons laten verwennen voor een thaise massage en een manicure. Ook zijn we alvast bezig geweest voor het kamp dat we daarna gaan geven. Dat is voor de kinderen van 13 tm 15 jaar. Hier gaan we vooral games en activiteiten aanbieden.

Vandaag hadden we de hele dag vrij dus ben ik met mijn huisgenoot Janine naar de emerald pool en naar hot springs waterfalls geweest. Echt weer een super ervaring. Eerst moesten we een heel stuk door de jungle lopen en daarna kwam je bij de pool uit. Super mooi, ook heel veel thaise mensen die hier gewoon met hun kinderen komen zwemmen. Hot springs waterfalls was ook gaaf! Het was een ...

(0 from 0 votes)
 
2e week Thailandhttps://www.mytripblog.org/pg/blog/MaudWijlaars/read/425552/2e-week-thailand
2e week Thailand
 

Latest Thailand Photo Albums

Latest Thailand discussion

  No topics have been created.