click to dismiss

Please logged in to see pending comments.

UsernamePassword

| Lost password

South Africa

Recent Blog Posts from South Africa

Mandela Day!!   (published in South Africa)

July 18, 2017 by   Comments(0)

1 week down. 

In some ways it feels like I have been here for a month, with the amount I have done! And then in other ways it feels like time is flying. 

I think I have felt every emotion under the sun in the last 7 days. So much excitement about all the adventure still to come. Anxiety about wether or not it will go well. Can't deny that I was overwhelmed about my first day on my project and I have already suffered a bout of homesickness!!!!

BUT! I'm having a blast and so glad I'm here! 

And a hidden bonus. My trip has co-incided with Mandela Day. Every year on 18th July, Nelson Madela's birthday, everyone commits to 67minutes of service to honour the 67 years that Mandela worked so hard for his country! So today all the project abroad volunteers helped to paint houses that have been re-built after a fire in one of townships. 

I honestly feel honoured to be a part of it! 

 

Bring on next week. 

(0 from 0 votes)
 
Mandela Day!!https://www.mytripblog.org/pg/blog/Jodie_Li/read/437048/mandela-day
Mandela Day!!
 

New Adventure's-Eve!!!   (published in South Africa)

July 10, 2017 by   Comments(0)

I can't believe the time is actually here! 

This time tomorrow I will be flying sky high on my way to Doha, then on to Cape Town, South Africa.

It's safe to say that I have never felt such a range of emotions! One minute I feel like bursting into an excited song and dance and the next I feel like I may cry as I am so scared! I have not flown long haul since I was 9 years old and I have only travelled on my own once before . . .and that journey was only between Scotland and Germany! 

Tomorrow I will be embarking on almost 24 hours of solo travel. A very strange thought to comprehend. 

But hey, just as the saying goes.  The greatest things in life lie on the other side of fear.

 

SO BRING IT ON! 

(0 from 0 votes)
 
New Adventure's-Eve!!!https://www.mytripblog.org/pg/blog/Jodie_Li/read/436901/new-adventureseve
New Adventure's-Eve!!!
 

Het laatste deel van mijn Cape Town avontuur!   (published in South Africa)

June 27, 2017 by   Comments(0)

En toen waren er ineens 19 weken voorbij en is mijn laatste week in Zuid-Afrika daar. En ik heb geen idee wat ik daar nou van moet denken. Aan de ene kant heb ik onwijs veel zin om weer naar huis te gaan, maar aan de andere kant zal ik Kaapstad enorm gaan missen. Deze stad is mijn tweede thuis geworden. Ik heb er vijf maanden tot de max geleefd en ik wil er ook niet aan denken dat ik hier een tijdje niet meer zal komen. En dan is er mijn lieve hostfamily, die vijf maanden lang als echte familie hebben aangevoeld. Ze hebben mij vanaf het eerste moment het gevoel gegeven dat ik thuis was. Ik zal ze ontzettend gaan missen, maar ik weet zeker dat ik hier terugkom. Het diëtistisch congres dat in 2020 in Kaapstad zal gaan plaatsvinden is gewoon een goede smoes om terug te gaan. Voor nu zit dit avontuur er bijna op en dit is dan ook mijn laatste blogpost. Ik zal terugblikken op mijn laatste maand hier in Kaapstad, die ik het beste kan omschrijven als een zeer beweeglijke maand waarin een hoop is gebeurd.

Het begon met mijn verjaardag begin juni. Een goede vriendin die hier vanaf dag 1 was, Valentina, vertrok een paar dagen voor mijn verjaardag weer naar huis. Ik had dus in eerste instantie helemaal geen zin in mijn verjaardag: ik was al zo ver weg van thuis, mijn familie en vrienden en nu ging Valentina ook nog eens een paar dagen voor m’n verjaardag weg. Maar dat gevoel veranderde geheel toen ik op haar laatste dag hier als verrassing voor mijn verjaardag een uber in werd gesleept en naar mijn favoriete plek in Kaapstad werd ontvoerd door Valentina en Maddie. En daar heb ik in één van de leukste restaurants een geweldig verjaardag- én afscheidsdiner gehad. En zo begon mijn verjaardagsweek. In het weekend deden we een winetasting met de meiden ...

(0 from 0 votes)
 
Het laatste deel van mijn Cape Town avontuur!https://www.mytripblog.org/pg/blog/ssebregts/read/436180/het-laatste-deel-van-mijn-cape-town-avontuur
Het laatste deel van mijn Cape Town avontuur!
 

It's starting to feel real!   (published in South Africa)

May 30, 2017 by   Comments(0)

The ball is well and truly rolling!

I've been to the nurse to get the jabs I need.

I've had my first phone call (as oppose to e-mails) with my volunteer advisor, a lovely lovely bloke!

Made a couple of batches of toffee/tablet . . . well my mum did (THANKS MUM)! Sold them off to kick-start the fundraising. 

And thanks to having a birthday just passed I now have enough reading material to keep me going! 

 

Things are definitely starting to feel more real! Less totally nerve-wracking and more exciting as the days go by. 

6 weeks today . . . BRING IT ON! 

(0 from 0 votes)
 
It's starting to feel real!https://www.mytripblog.org/pg/blog/Jodie_Li/read/434558/its-starting-to-feel-real
It's starting to feel real!
 

Maar hoe gaat het nou eigenlijk met mijn project?   (published in South Africa)

May 18, 2017 by   Comments(0)

Over anderhalve maand ben ik alweer thuis. Alhoewel, ‘alweer’? Hoewel april is omgevlogen en ik dan ook schrok dat we alweer halverwege mei waren, kan een deel in mij eigenlijk ook niet wachten tot juni en juli. De tijd in Kaapstad is een raar verschijnsel. Ik kon lang niet bedenken of de tijd nou snel of sloom gaat, tot een vriendin zei dat de dagen lang duren maar dat de weken kort zijn. En dat is denk ik de beste beschrijving, hoe vaag ook. Het ene moment heb ik nog altijd het gevoel dat ik al mijn hele leven hier zit en dat er nooit een einde aan komt, maar dan komt het moment dat de kalender alweer de vijfde maand aantikt en dat juni en juli snel zullen volgen. En zoals mijn wijze lieve moeder zei: ‘De tweede helft gaat altijd sneller, dus geniet van je tijd daar. Voor je het weet zit ik weer tegen je aan te zeuren’. Wijze woorden mam, dat houdt me op de been hier! En ik heb ook zeker het gevoel dat deze laatste weken om zullen vliegen. Part two has begun!

En dat is even wat anders dan part one. De eerste weken hier was het vooral een kwestie van wennen, cocktails drinken, leuke dingen doen, cocktails drinken, naar het strand gaan, cocktails drinken en ook nog wat werken. Maar dan verlaat de hele groep je, wordt het langzaamaan winter en verandert er op het werk ineens een hoop. Ik heb in mijn blogposts namelijk niet veel verteld over mijn stage en het project en dat was niet zonder reden. Ik heb het expres wat achterwege gelaten, hopend dat ik snel wat positiefs zou kunnen schrijven, maar dat moment kwam er maar niet van. Maar aangezien ik hier toch voor mijn stage zit, kan ik er niet niets over schrijven. Goed, gaat ie dan.

Toen ik hier aankwam in Kaapstad, stonden er 20 weken in het Nutrition project op me te wachten. Een hele tijd om ...

(0 from 0 votes)
 
Maar hoe gaat het nou eigenlijk met mijn project?https://www.mytripblog.org/pg/blog/ssebregts/read/433924/maar-hoe-gaat-het-nou-eigenlijk-met-mijn-project
Maar hoe gaat het nou eigenlijk met mijn project?
 

Latest South Africa Photo Albums

Created 1044 days ago
Sydafrika
Created 2308 days ago
South Africa

View all albums

Latest South Africa discussion

  No topics have been created.