click to dismiss

Please logged in to see pending comments.

UsernamePassword

| Lost password

Kenya

Recent Blog Posts from Kenya

End of the First Week   (published in Kenya)

July 25, 2015 by   Comments(0)

July 17, 2015 Nanyuki, Kenya

The first week is coming to a close though it hasn’t been a full week here in Nanyuki it’s been a full week of new experiences. All of the time spent flying and waiting in airports moved along quickly and thankfully I had no problems with security or finding my connecting flight. The first problem I encountered was more an entertaining experience when trying to locate my luggage and having the carousel break down and people grab carts and crowd the area. After a half hour of waiting I managed to locate one of my suitcases within a discarded pile of cases and another half hour I located the other coming down the assembly line of people that was finally started. The next part was very easy finding Peter and Edwin in the crazy crowd of signs all saying names and taxi services and heading to the car. The biggest shock here was seeing the steering wheel on the right side of the car and realizing that we would be driving on the left side of the road. I realized early on that it is better for my nerves to watch the scenery (even in the dark) versus watching traffic. Once we came to the guest house I met Carol from Scotland and Chavone from Wales. Both are doing the care project here in Nanyuki. We went to bed by 11:30 due to having to be up by 7:00 for breakfast and out the door by 8:00. Luckily for us we didn’t end up leaving till about 8:15 and were able to have a very relaxed breakfast of fried egg, pancake, fruit, fresh juice, and coffee. We then loaded up in a car and were off to the middle of Nairobi to find a Matatu or a short bus to Nanyuki. Peter was able to accomplish this very quickly, but even then we were very popular for people to come up and say hello and ask us where we were from and why we were not staying in ...

(0 from 0 votes)
 
End of the First Weekhttps://www.mytripblog.org/pg/blog/aschwisow/read/399479/end-of-the-first-week
End of the First Week
 

8-7-2015   (published in Kenya)

July 9, 2015 by   Comments(0)

8- 7

Stof, stof en nog eens stof, en zand... Het zit werkelijk overal. Als ik krab aan mijn huid zijn gelijk mijn vingers vies. Mijn schoenen waren zwart maar nu zie je alleen stof en zand. Hoe dit komt..

Ik ben vandaag voor het eerst op out-reach geweest. Ik heb eerst een uur gelopen van mijn gastgezin naar het kantoor. Maar de weg was dus van zand en losse stenen en de weg gaat stijl een heuvel op. Als een auto voorbij rijdt komt er een soort stof wolk omhoog zodat je niks meer kan zien. Dit verklaart de eerste laag stof en zand.

Vervolgens ging ik met de andere vrijwilligers naar een achterstandswijk. Het is daar een hele andere sfeer dan in het centrum. Overal ligt plastic en ander afval. Kinderen rennen zonder ouders en in versleten kleren. Koeien, geiten en kippen lopen door de wijk rond. Soms hele kuddes geiten met een herder. Het is een vreemd gezicht in een wijk als deze.

De bedoeling van deze outreach is om duidelijk te maken dat hier schoongemaakt moet worden. Wij hebben samen met de secundairy schoolkids de straaten schoongemaakt. Zij wonen niet in deze wijk. Er kwam van elk stukje vuil wat ik opraapte zoveeel stof en zand. Dit verklaart de 2e laag zand en stof. Het is ongelofelijk hoe de mensen met hun vuilnis omgaan. Er ligt zoveel plastic zakken, flessen, verloren nephaar van vrouwen en volle luiers…. Dus hier moet dus echt iets veranderen, want zelfs de kinderen en het vee loopt tussen het vuil.

Sommige straatkinderen kwamen ons helpen. Zij waren erg dun en vuil. Hun kleren zaten vol gaten. Het is een zielig gezicht. Zij kregen van ons koekjes en drinken. Ik heb ze zo zien genieten van het eten maar ook van de aandacht die zij kregen.

Na de out-reach zijn we naar de markt gegaan. Heel veel mensen, heel veel eten en menn.. heeeel veel ...

(0 from 0 votes)
 
8-7-2015https://www.mytripblog.org/pg/blog/avanbeek1/read/397538/872015
8-7-2015
 

7-7-2015   (published in Kenya)

July 9, 2015 by   Comments(1)

7-7- 2015

Jambooo! Vandaag is mijn eerste werkdag in het ziekenhuis. Ik ging met 5 personen in een tuktuk (soort mini taxi op 3 wielen). Ik kreeg een rondleiding in het ziekenhuis. Het is moeilijk te omschrijven hoe het eruit ziet. Het ziekenhuis is als een park. Elke afdeling is een appart gebouw. Mannen en vrouwen zijn gescheiden. Er stond een enorme rij bij de kassa. Als zij naar de dokter gaan, moeten zij eerst betalen (ongeveer een euro) en dan kunnen zij naar de dokter. Tijdens de rondleiding kwam ik gevangenen tegen met politie erom heen. Zij moeten in het ziekenhuis schoonmaken.

Deze week werk ik op de vrouwen afdeling. Ik kwam hier aan en een vrouw vertelde aan de verpleegkundige wie ik was en dat ik mijn laatste jaar in ga van verpleegkunde. En voordat ik het wist, had ik medicijnen in mijn handen en een infuus. Zij wezen een patiënt aan en ik moest het maar doen. Een hele aparte ervaring. De verpleegkundige gaf mij van alles aan om te doen, (het meeste met medicatie). Ik keek mijn ogen uit! Sommige vrouwen lagen met zijn 2en in 1 bed! Sommige waren van de Masai stam en weer anderen spraken geen engels en swahili. Geen comunicatie mogelijk. Sommige vrouwen waren zo extreem uitgehongerd. Het is een wereld van verschil.

Op 1 kamer lagen vrouwen die hoog-complex zijn. Er was onder andere 1 vrouw met huidkanker. Zo erg dat haar been 2-3x zo dik was als haar gezonde been. Met soort korsten en bloed. Heel akelig om te zien! De vrouw verging van de pijn. Ook stonk het op die kamer en zoveel vliegen!

Ik had moeite met de afrikaanse cultuur tijdens werk. Ze zijn niet snel en een beetje lui. Iedereen gaat de hele dag door een gesprek met je aan. Ook in acute situaties praten zij veel en doen ze het op hun gemakje. Terwijl ik gewend ben om van 7 tot half 4 te ...

(0 from 0 votes)
 
7-7-2015https://www.mytripblog.org/pg/blog/avanbeek1/read/397536/772015
7-7-2015
 

mijn eerste 2 weken in Nakuru   (published in Kenya)

February 11, 2015 by   Comments(0)

Na 2 weken hier te zijn, mijn eerste blog. Na een fijne vliegreis naar Kenia, kwam ik aan op het vliegveld van Nairobi. Het was al meteen lekker weer om 7 u in de ochtend, dus de zon en de geur van zweet kwamen me tegemoet. Na 4 u reizen met de taxi en openbaar vervoer was ik dan eindelijk in Nakuru: een mooie, maar erg drukke stad. Het valt wel meteen op dat iedereen je aankijkt omdat je blank bent. Daar ben ik ondertussen wel aan gewend, maar iedereen kijkt je aan en wijst naar je alsof je een beroemheid bent;)

Overal waar ik naar toe ga, ga ik te voet of met een matatu( soort busje waar je met 15 mensen in zit. Het is blijkbaar ook heel normaal dat er een volwassene op je schoot komt zitten, de eerste keer dacht ik dat het een grap was, maar niemand lachtte of keek op.)

Mijn gastgezin is super. ik woon samen met een andere vrijwilliger(deens) bij een oud stel en hun kleindochter. Het huis is best groot voor afrikaanse begrippen. Ook word er lekker gegeten bij mijn gastgezin, wel bijna elke dag rundvlees met botten:(. Ontbijt is vooral uitgebreid in vergelijking met Nederland. Vaak eten we wentelteefjes, toen ik dat wilde vertalen naar Engels, maakte ik er wentelbitches van, niemand die wist wat ik bedoelde haha!

De andere vrijwilligers zijn allemaal Deens, maar erg gezellig! in het weekend gaan we met zn allen zwemmen of uiteten( wat je hier uitgebreid doet voor ong 10 euro of minder).

Ik heb nu 1.5 week gewerkt in het ziekenhuis op de afdeling medicijnen. Tijdens mijn rondleiding in het ziekenhuis zag ik al meteen een bevalling, die zag ik niet aankomen toen ze me de verloskamer wilde laten zien.

Het is hier zo anders in het ziekenhuis. iedereen ligt op een grote zaal en patienten delen hun bed vaak. Dus 2 patienten liggen voet aan hoofd in een 1 persoonsbed. Heel ...

(0 from 0 votes)
 
mijn eerste 2 weken in Nakuruhttps://www.mytripblog.org/pg/blog/mbeek/read/381930/mijn-eerste-2-weken-in-nakuru
mijn eerste 2 weken in Nakuru
 

Voorbereiding   (published in Kenya)

February 4, 2015 by   Comments(0)

Over een half jaar ben ik alweer bijna 2 weken in Kenia... Wat vliegt de tijd, en wat moet er nog veel gebeuren...

Nu ben ik volop bezig met deze voorbereidingen, informatie lezen, geld sparen en noem maar op. Op dit blog, maar natuurlijk ook via Facebook zal ik iedereen op de hoogte houden van de stand van zaken en natuurlijk de updates + foto's als ik er dan daadwerkelijk ben.

Inmiddels weer een week na mijn laatste bericht op Facebook, toen ik net de vluchtgegevens binnen had. Nu heb ik weer een aantal hele lange ingewikkelde mails binnen met enorm veel informatie en formulieren die ingevuld moeten worden. Blijkt toch even wat moeilijker te zijn dan ik had gedacht haha!

Maar ik heb er nog steeds enorm veel zin in!!!

(0 from 0 votes)
 
Voorbereidinghttps://www.mytripblog.org/pg/blog/mboetsen/read/381009/voorbereiding
Voorbereiding
 

Latest Kenya Photo Albums

Created 1462 days ago
Forberedelser!
Created 1558 days ago
testing - 22-11-2012
Created 1708 days ago
social

View all albums

Latest Kenya discussion

  No topics have been created.