click to dismiss

Please logged in to see pending comments.

UsernamePassword

| Lost password

October 2012

One day before....   (published in Tanzania)

October 31, 2012 by   Comments(0)

En toen was het alweer 31 oktober,  m'n koffer staat klaar met z'n 22 kilo. + een tas met eten 
(0 from 0 votes)
 
One day before....https://www.mytripblog.org/pg/blog/hvanmanen/read/244322/one-day-before
One day before....
 

10. uge i Afrika   (published in Tanzania)

October 28, 2012 by   Comments(4)

Hej igen :) 

Saa er der gaaet endnu en uge, og en haard, men fantastisk en af slagsen! Jeg har besteget Afrikas hoejeste bjerg - verden hoejeste fritstaaende bjerg - Kilimanjaro.

Dag 1:
Det hele startede soendag d. 21/10, hvor jeg var blevet lovet at de alle sammen samlede mig op i Leganga, som alligevel er paa vejen til Kilimanjaro, jeg skulle bare vaere klar kl 8. Her stod jeg saa oppe ved vejen og ventede, og ventede lidt laengere, ja for at vaere mere praecis 1 time, hvilket er meget normalt og helt ok - African time. Jeg blev samlet op af en daladala, hvilket ikke lige var hvad jeg forventede her var vi saa presset 18 mennesker ind, og 4 hvide toeser mellem rene sorte maend, som klart var i party humor - vo hoerte meget hoejt Bob Marly musik hele vejen. Vi fandt dog ud af hvorfor, da vi naermede os Kilimanjaro og begyndte at koere op af larmede motoren helt forfaerdeligt! Da vi naaede til Marangu gaten, fik vi lidt frokost herefter var det bare paa med vandre stoevlerne og ellers afsted. Vi gik i ca. 3 timer, hvorefter vi ankom til Mandara huts, hvor vi fik tildelt vores hytte. Kort efter kom vores "tjenere" ind med en balje varmt vand det var ret laekkert, men okay det skal vel ogsaa til naar man ikke kan komme i bad ;) .. Vi fik ogsaa serveret popkorn og varm kakao :)

Dag 2: 
Vi blev vaekket kl 6:30, hvor vi fik varm kakao i vores soveposer inden vi skulle op - vi fik igen ogsaa en balje varmt vand det var ret laekkert. Vi fik en fin morgenmad inden turen gik fra Mandara huts til Horombo huts. Denne dag gik vi ca. 5,5 timer. Da vi ankom til Horombo huts var vi i en 3780 meters hoejde, og her var pisse koldt! Den hytte vi skulle spise aftensmad i var der mus over alt, hvilket jeg da godt nok ikke kan fordrage og overvejede da en stikke dem ihjel med mine sticks (stave?). 

Dag 3: 
Vi skulle gaa fra Horombo huts til kibo huts, vi gik i 5 timer og kunne nu bestemt godt maerke at det var haardt, og jeg begyndte at foele mig skidt tilpas, med hovedpine. Kibo huts laa i en hoejde af 4700 meter. Vi kunne heldigvis hvile os i laenge, hvilket ogsaa var noedvendigt inden vi skulle starte den sidste stigning inden toppen. 

Dag 4: 
Vi startede kl 4:30 om morgenen det var nu vi skulle til uhuru peak, men foerst Gilman's point. Det var EKSTREMT haardt, og man var saa taet paa at give op, stigningen var ekstrem og man kunne hele tiden se det latterlige sted man skulle op, men det var som om det flyttede sig. Jeg var ret daarlig og blev fyldt med en masse medicin. Desvaerre maatte en af pigerne give op i 5000 meters hoejde, det var virkelig ogsaa haardt! Endelig naaede vi Gilman's point, som var det haardeste stykke, men nej her er man selvfoelgelig ikke paa toppen endnu, for de skal da lige have endnu et ondsvagt punkt man skal naa inden, Stella point. Det var dog ikke saa haardt, og herefter var der kun uhuru peak tilbage. Kl 12:30 stod jeg paa toppen af Kilimanjaro, uhuru peak. Det var helt uvirkeligt, vi fik taget billeder og drukket vores kilimanjaro oel! :D Herefter gik turen ned igen, vi fik hver en guide til at hjaelpe da det bare var loese sten hele vejen. Det tog 4 timer inden vi igen naaede Kibo Huts, Alexander som var en af vores baerer og som hjalp os til toppen, han skulle hjaelpe mig ned derfra - stakkels ham siger jeg bare! Foerst og fremmest skulle han slaebe en kaempe bagpack paa ryggen, en taske foran og jeg mig om halsen, jeg var godt dopet paa medicin og ikke ret meget til stede saa han naermeste slaebte mig ned. Da vi ankom til kibo huts faldt jeg i soevn med det samme og sov i 14 timer, og husker ikke at de har snakket til mig eller noget som helst var bare helt vaek! 

Dag 5: Saa gik turen ned af, Foerst til Horombo, hvor vi fik frokost ogsaa videre til Mandara huts, hvor vi skulle have overnattet, men nej der var ingen ledige hytter saa vaersgo at gaa resten af vejen ogsaa! Jeg var smadret og havde utrolig mange smerter i mine knaa af at gaa ned, sa da der var 45 min. til gaten blev vi hentet af en "rednings bil", to af os var ret daarlige og skulle bare ned! Det var ogsaa lidt ekstremt at vi skulle gaa hele vejen ned paa en dag. Ved Marangu gaten blev vi hentet af vores party daladala, heldigvis havde de skruet lidt ned for musikken, men kun lidt! Var hjemme i Leonard family kl 22, hvor der heldigvis stadig var lidt varmt vand tilbage - man traenger til et bad efter 5 dage uden kan jeg godt informere jer om ;) 

Fredag laa jeg i min seng stort set hele dagen, min krop var smadret og har faaet forbraendinger i hovedet fordi man var saa taet paa solen. 

Loerdag ordnede jeg alt mit vasketoej hvilket stadig en det vaerste jeg ved og et af de stoerre projekter! Ellers slappede jeg af igen og pakkede lidt. Tog en smut over paa Leganga skole hvor der var fodbold turnering, det saa jeg lidt af. Om eftermiddagen smuttede jeg ned paa cradle for at se boernene igen, kan godt maerke jeg havde savnet dem! Det blev desvaerre ogsaa min sidste dag! Det var haardt at sige farvel og specielt til Clinton en lille dreng paa 14 maaneder! 

Idag soendag har jeg vaeret paa masai marked med Pernille og Kathrine, det var meget hyggeligt. Senere idag skal vi have kage og champagne, fordi jeg har besteget Kilimanjaro (min host father siger ihvertfald det er derfor, maaske daekker det mere over at de slipper for mig fra imorgen) Imorgen gaar min rejse til Dar Es Salaam, hvor jeg skal vaere indtil jeg skal hjem, eller ihvertfald indtil jeg i december skal slappe af paa zanzibar! :D  

Nu skal jeg hjem og have pakket + forhaabeligt i bad, men vi har dog ikke haft stroem og vand i 3 dage nu, saa maaske det bare en en oenske taenkning! 

Haaber alle har det godt! Vi ses :)

(0 from 0 votes)
 
10. uge i Afrikahttps://www.mytripblog.org/pg/blog/llund/read/243781/10-uge-i-afrika
10. uge i Afrika
 

Det at bestige kilimanjaro!   (published in Tanzania)

October 28, 2012 by   Comments(1)

Hej alle! 

Jeg ved snart ikke hvor jeg skal begynde, det er ved at være ret lang tid siden jeg har fået skrevet sidst!

Mandagen før vi tog afsted til kilimanjaro, fik vi lejet vores udstyr og havde også det sidste møde med firmaet, hvor vi fik betalt og fik sat alt på plads. Nu kunne vi endelig med sikkerhed se frem til søndagen efter! 

Ugen før kili, var også den sidste uge på st. Elisabeth hospital. Det er godt nok at jeg nu fra imorgen skal på et nyt Project på Ngaranaro healthcenter, som kun indebærer fødsler. Det bliver godt at prøve noget nyt. Her skal jeg være 5 uger før jeg tager til zanzibar:) 

Fredag var der médical outreach hvor vi tog til en lille landsby nær Mount meru. Her var der 150 skolebørn som skulle have medicin mod orm. En fin dag. om aftenen tog jeg med Julie, Kathrine, Pernille og katrine ud at spise, da 3 af dem nu er taget hjem til dk. Vi tog først til kibo palace, hvor der var happy hours og vi fik en drink. Herefter tog vi på en italiensk restaurant. Hyggelig aften med godt selskab. 

Lørdag fik vi slappet helt af ved Ilbory pool, før vi søndag endelig kunne tage afsted mod toppen af kili. 

Vi mødtes ved shoprite søndag morgen kl 8, hvor vi blev samlet op af hele vores crewmedlemmer i en daladala! Alt bagagen skulle selfølgelig på taget og ellers kunne vi sidde 18 mennesker inde i den lille bus. Vi havde helt klart fået partydaladalaen, som spillede meget højt Bob marley musik! Vi fandt også grunden til hvorfor den skulle spille så højt- på vej op mod marangugaten, var lidt for hårdt for bilen, hvor motoren blev ret så larmende og varm! På vej til gaten fik vi handlet det sidste. Vi kom til gaten omkring kl 13 og fik lavet frokost i det grønne af vores kok og tjenere. Vi fik suppe, brød og grøntsager! 

På med vores støvler og endelig kunne vi overtræde gaen mod toppen af kilimanjaro. Det første stykke vi skulle gå før vi kom til mandara hut, var ligesom en regnskov. Efter 3 timers vandren kom vi til mandara hut, hvor vi fik tildelt en hytte. Efter lidt tid blev der banket på døren og vores "tjenere" kom med varmt vand til os som vi kunne vaske os i. Ret så god service! Herefter fik ci varm kakao og popkorn i en større hytte, hvor vi også fik serveret aftensmad: suppe, fish and chips og frugt. Allerede den dag var hårdt at gå.. Pole pole, lød det hele tiden fra vores guider der mente at vi gik lidt for hurtigt. 

Om natten skulle jeg tisse og da jeg kom ud af hytten hørte jeg rigtig mange aber som snakkede med hinanden. Himlen var også meget klar og fuld af stjerner! 

Kl. 6.30 blev vi vækket og fik varm kakao i soveposen, så vi ikke skulle fryse. Herefter fik vi igen vand så vi kunne vaske os og fik herefter morgenmad: omelet, brød, suppe pg frugt- ikke til at klage over. Den dag skulle vi gå fra mandara hut til horombo hut. Det var ikke så hårdt som dagen før men vi skulle gå 5,5 timer :) på vejen fik vi frokost. Ved horombo var vi i 3700 m. Højde og stadig langt til toppen. Dog var vi alle stadig ved godt mod . I hytten hvor vi spiste aftensmad sad musene nærmest med til bords- ret ulækkert. 

Det blev nu onsdag, hvor vi skulle gå fra horombo til kibo hut. Vi skulle kun gå 4 timer, men på den anden side kunne godt mærke at det nu blev mere hårdt! Omkring kl. 13 var vi fremme og vi kunne slappe af indtil vi næste morgen kl4.30 skulle tage det sidste træk til uhuru peak! Inden da blev det Gilmans point ! Det var ekstremt hårdt, hvor man skulle have sin udholdenhed med sig! Jeg var til tider ved at give op, men på trods af det blev jeg ved. Da vi var omkring 5000 m. Oppe måtte en give op, da det var så ekstremt. Kl blev 7 og solen stod op og vi var stadig langt fra toppen. Kl. 11 havde vi klaret det sværeste stykke hvor procenten var ca. 25 % to timer efter kl 13 , var vi ved uhuru peak og havde nået Afrikas højeste punkt! På toppen fik vi drukket kilimanjaro øl og fik taget diverse billeder! 

Nu skulle vi bare ned igen, hvilket viste sig at være hårdt nok! Vi fik hver en guide som sørgede for os, hvilket var meget godt for mit vedkommende da mine støvler havde et dårligt greb på de mange løse sten. 4 timer efter var vi ved kibo hut igen

Vi fik mad da vi endelig kom til hytten og gik herefter direkte i seng. Jeg havde fået det dårligt på vej ned og havde pga. Højden fået problemer med min mave. Dette hjalp mig heller ikke da vi dagen efter besluttede at gå hele vejen ned istedet for at tage en overnatning mere. .. Jeg fik en del hjælp igen da jeg var ret dårlig og kl. 19 torsdag blev vi samlet op af en rescuecar som tog os til gaten. Vi var alle så utrolig trætte og havde meget svært ved at få styr på de drikkepenge der skulle gives til vores Crew ! Først kl 23 var jeg tilbage i arusha. Jeg fik noget at spise og et bad og så på hoved i seng! 

Fredag aften var vi ude at fejre at vi gjorde det og vi fik vores cerfiticat! Tror ikke det er gået helt op for mig at jeg har gjort det, men jeg er stolt og tror næppe jeg nogensinde vil gøre det igen! 

Igår var der sportsdag, men jeg lavede ikke rigtig noget pga. Vapler. Jeg var også ekstremt træt og var nær faldet i søvn i dala 'en . Jeg kom hjem og fik sovet en del og tror nu jeg er ved at være på "toppen" igen ;) 

Imorgen starter jeg som sagt på det nye projekt og håber på at det bliver godt !

Håber i har det godt ! Kh. Kathrine 

(0 from 0 votes)
 
Det at bestige kilimanjaro!https://www.mytripblog.org/pg/blog/kstagaard/read/243752/det-at-bestige-kilimanjaro
Det at bestige kilimanjaro!
 

blog 4   (published in Tanzania)

October 28, 2012 by   Comments(5)

Het is wederom goed weer hier maar ik hoorde dat het al op sommige plekke in nederland -10 heeft gevroren, koud? :P vorig weekend naar het zwembad geweest ofja zwembad een vierkant gat van 12 bij 8 maar mag zwembad genoemt worden.

Woensdag: gewerkt aan het toiletgebouw, wat gemetseld en gevoegd om blote voeten en flink verbrand.

Donderdag: Beton/cement gestort op de muur met belaggelijk wijnig ijzer in het beton (ja 1 staaf ijzer is genoeg werd tegen mij gezegt.....) en voor de eerste keer wat zonnebrand op de nek gedaan, de labbello stick mag ook voortaan creme genoemd worden.

Vrijdag: De slaapzalen zijn nagenoeg af maar en was nergens licht dus ik julia en max hebben een solarpaneel, batterij en bedrading gekocht en ervoor gezorgt dat er nu licht is in het nieuwe gebouw.

komende maandag: beginnen met het dak en stucen van de muren van het kleine toilet gebouw.

Deze week in ooknog onze watervoorraad opnieuw bijgevult, dat betekende voor ons dat de douche's ijskoud waren. We hebben een watertank op het dak staan en normaal word het door de zon opgewarmt tot lauw/koud water. Ook nog slappe friet gegeten, jazeker, friet ja. Je moet er niet teveel bij voorstellen maar het is goed te eten. Het normale lunch en avondeten komt neer op: rijst, bonen. erwten, puree en wat taai vlees.

Foto's van het toiletgebouw en meer zijn onderweg en worden deze week nog op de site gezet.

Nog spannende berichten uit Geffecity?

(0 from 0 votes)
 
blog 4https://www.mytripblog.org/pg/blog/rvandenbovenkamp/read/243725/blog-4
blog 4
 

Aftellen naar Tanzania   (published in Tanzania)

October 25, 2012 by   Comments(0)

Het wordt spannend nu we echt aan het aftellen zijn naar ons vertrek. We zijn nu volop bezig met sponsoring. Langs deze weg alvast dank aan Vavantas en Foto Robeyns voor de steun. Er zijn nog toezeggingen voor knutselmateriaal. En we zoeken intussen verder. Nog 67 dagen en we vliegen naar Arusha.

(0 from 0 votes)
 
Aftellen naar Tanzaniahttps://www.mytripblog.org/pg/blog/vleyssen/read/243142/aftellen-naar-tanzania
Aftellen naar Tanzania
 

Medical Outreach at Tumaini Clinic in Tengeru   (published in Tanzania)

October 22, 2012 by   Comments(0)

, ,

 

On Friday, October 19, Medical Volunteers traveled to the village of Tengeru (Arusha) to see patients at a local clinic called Tumaini. The volunteers saw approximately 150 students from a nearby school and treated a variety of general medical conditions including digistive problems, skin infections and pain. The village is located just under Mt. Meru.

 

(0 from 0 votes)
 
Medical Outreach at Tumaini Clinic in Tengeruhttps://www.mytripblog.org/pg/blog/tanzania-social-manager/read/242454/medical-outreach-at-tumaini-clinic-in-tengeru
Medical Outreach at Tumaini Clinic in Tengeru
 

Medical Volunteers Make Valuable Donations to Local Hospital   (published in Tanzania)

October 22, 2012 by   Comments(0)

, ,

Projects Abroad Tanzania has helped local hospitals in more ways than one. Our volunteers invest countless hours of their time, energy and talent at four hospitals in the city of Arusha and two in Dar Es Salaam. They have delivered numerous babies, bandaged wounds, cleaned and prepped hospital beds and equipment and relieved weary nurses from an overwhelming schedule of patient care.

 

Last month, the volunteers (medical and non-medical) spent a full day sanding and re-painting the physiotherapy building at Mt. Meru Hospital. After a long, hard “Dirty Day,” the Tanzania office donated flowers to help beautify the landscape, but more importantly gave valuable and desperately needed sterilization instruments.

Quite frequently Projects Abroad also inspires volunteers to fundraise or give from their own pockets to help a hospital in need. Fokelien Reijngoud and Sabrina Vermeulen, both professional Registered Nurses from the Netherland decided to raise money from family, friends and co-workers back home and donated  nearly $1,000 USD worth of medical supplies to West Meru Hospital. They spent one month volunteering at West Meru and realized that there was a need.

Georgina Tenga, the Medical Coordinator for the Arusha office, helped Fokelien and Sabrina locate and purchase the medical supplies. The volunteers made an official donation and presentation two days before their departure from Tanzania.

(0 from 0 votes)
 
Medical Volunteers Make Valuable Donations to Local Hospitalhttps://www.mytripblog.org/pg/blog/tanzania-social-manager/read/242438/medical-volunteers-make-valuable-donations-to-local-hospital
Medical Volunteers Make Valuable Donations to Local Hospital
 

9. uge i Afrika   (published in Tanzania)

October 20, 2012 by   Comments(1)

Jambo :)

Saa er den 9. uge i Afrika ogsaa gaaet, og det var min sidste paa boernehjemmet, desvaerre. 
Mandag var jeg inde i byen for at leje alt mit udstyr til Kili, saa det var paa plads - det er underligt med alt det varme toej naar man er vant til mindst 30 grader. ;) 

Ellers har ugen gaaet pa Cradle, hvor jeg ville nyde min sidste tid med boernene, har vaeret lidt i nusery rummet ved de smaa babyer, har vaeret paa hospitalet med et af boernene bare til et tjek. En del af vores store piger er rejst fra boernehjemmet, vi maatte sige farvel til Asha, Princess og Maurine - det er altid trist at sige farvel. 

Igaar, fredag var min sidste dag og det var rigtig svaert at sige farvel, det har vaeret en stor del af mit liv de sidste 9 uger og jeg har nydt hver eneste dag! 

Idag, loerdag er jeg lige kommet hjem fra en pool, hvor jeg har nydt dagen sammen med Pernille, Katrine M, Kathrine S, Julie og Katrine - som i kan fornemme er vejret jo super laekkert hernede, faktisk er solen saa skarp det naesten ikke er til at holde ud ;) 

Jeg hader firben mere og mere for hver dag der gaar, da det bare er blevet en super daarlig joke at skulle smide firben ind i hinandens vaerelser og oftes gaar det selvfoelgelig udover mig takket vaere Pim & Stijn.! 

Ellers har vi ike faaet gjort rent i et par uger, saa her er dejlig laekkert, saadan er livet uden hushjaelp hernede desvaerre, og vores toilet har ikke kunne skylle ud i fem dage, saa der dufter skoent i vores lille hjem ;)

Imorgen starter jeg med at bestige Kilimanjaro, og opdatering foelger selvfoelgelig naeste uge. Haaber i alle har det godt. Det blev lige til en kort opdatering da tiden er knap, men i skulle lige vide at her gaar alt godt! 

Kwaheri :)

(0 from 0 votes)
 
9. uge i Afrikahttps://www.mytripblog.org/pg/blog/llund/read/242132/9-uge-i-afrika
9. uge i Afrika
 

After two weeks in Tanzania!!!   (published in Tanzania)

October 18, 2012 by   Comments(2)

I have almost been in Tanzania for 2 weeks now and already I have done and seen so much! The weather in Arusha is cloudy and cool during the morning but very hot and humid during the afternoon. Arusha is a lovely place where everyone is very friendly. It is very dusty and dry but it is extremely lively and vibrant. During the evenings all you can hear from inside is children playing and African music. My Tanzanian host family Dr Kway and his wife Mama Siggy are very friendly and welcoming as are their two granddaughters Angel who is 6 and Glory who is 1 1/2.

My placement at St Elizabeth's hospital is very different to the hospitals at home. They are very dirty, cramped and unsterile making them a horrible place to be when you are ill. So far I have been working in both the surgical ward and maternity ward. Today I saw a natural birh and an emergency c section and spent alot of time trying to relax the patient and reassure her. The patient was only 19 and already has a 2 year old girl which was really strange for me as we are the same age and the worry and pain she was going through was unbelievable for someone so young. The baby had an incredibly fast heartbeat and get didn't know what was wrong with it or whether it was going to survive so if was quite a worrying time. This made he c section all the special when he baby came out alive and was in the end a healthy baby girl! Normally my daily jobs are to help doctors on ward rounds, dressing wounds and realligning and casting broken bones. I have also given a few IV medicatios to one patient which was distressing as she screamed in agony the whole time! I have also seen a few surgeries including an eye surgery where they took outa lense and replaced it with an artificial one! The patients in the hospital don't seem to get any better which is sad. They have so few medical supplies making it difficult to treat patients properly and many people leave the hospital in the same condition they arrived in. There is absolutely no privacy for patients so even their dignity doesn't remain intact! Some of the patients are so unwell I just want to take them back to England with me so they can get the treatment they need and deserve. It is heartbreaking hearing them scream in agony and really frustrating that we can't do more to help them. Tomorrow I an visiting a Meru tribe, giving free medical advice and drugs with other volunteers and doctors. It should be fascinating Amanda I am very excited!

Over the weekend I went on a 4 day safari to Tarangire, Serengeti and Ngorongoro crater which was absolutely amazing!! I went with Selma, Benedict ( both who I live with) and Lori. We camped in the wild amongst the animals for 3 nights and were even visited by a lion and 3 African elephants one night!! I saw most animals incudibg giraffe, elephants, lion, hippos, gazelle, zebra and rhino. Tanzania is a stunning country! I have so many amazing photos and memories already which will stay with me for the rest of my life and I am really excited about what the next few weeks has in store for me!!!!

(0 from 0 votes)
 
After two weeks in Tanzania!!!https://www.mytripblog.org/pg/blog/gspriggs/read/241831/after-two-weeks-in-tanzania
After two weeks in Tanzania!!!
 

2 måneder i Tanzania   (published in Tanzania)

October 15, 2012 by   Comments(0)

 

Hej allesammen ! 

Den sidste uge har været rigtig god og spændende:) 
Tirsdag kunne jeg endelig hente pakken som var blevet sendt hjemmefra - det tog tre uger:) pakken indeholdte mine meget savnede ekkosanddaler som jeg skal bruge det første stykke af kilimanjaro :) derudover også noget lækkert hjemmelavet chokolade med mandler- man har vel lov at være lidt heldig? 
Tirsdag var også en ny dag på st. Elisabeth hvor vi observerede en "operation" hvor en kvinde skulle have fjernet det døde hud og betændelse fra sine 4 store liggesår på røven. Det var bestemt ikke noget kønt syn, men nu tror jeg også jeg er hærdet så jeg kan se alt! 
Onsdag gik jeg hen til øjenafdelingen hvor der i denne uge kom en læge fra Tyskland, som skulle operere de mange patienter. Jeg fik lov til at se en øjenoperation. Det var lidt spændende. 
Efter st. Elisabeth tog katrine og jeg på stickbugs og spiste frokost. :) 
Samme aften kom den tyske læge på besøg i min værtsfamilie. Han fortalte at en øjenoperation som den jeg så ville tage 15 min derhjemme, men da udstyret hernede er så gammelt og uopdateret tog det hvertfald en time ! Lægen blev og spiste aftensmad, hvor vi fik chapati for første gang i denne familie! :) 
Torsdag var en meget kedelig dag på st. Elisabeth, hvor jeg kun foldede en masse gasje. Heldigvis kom Christoffer og jeg kunne rense han brændsår. 
Jeg tog hjem og spiste frokost, før jeg tog til syersken og fik målt op til den kjole jeg skal have lavet. Herefter tog jeg hjem og gjorde mig klar til social. Vi spiste på Etiopien og tog herefter på viavia og havde det rigtig sjovt med karookee og dans :)
Jeg overnattede i Usa River ved min gamle familie.
Fredag sov Lene og jeg rigtig længe og tog herefter på tanz hands og fik cola og lasange - lidt tømmermænd måske... Om eftermiddagen tog vi på cradle of love babyhome og jeg besøgte børnene . 
Lørdag morgen stod jeg op 05.30, da jeg skulle blive hentet 06.30 ved et supermarked. Selvfølgelig måtte jeg vente 20 min. før de kom- Afrikatime ! 
Vi kørte ud til kisongo hvor vi samlede Charlotte og hendes hostfar op. Herefter påbegyndte vi en meget lang køretur gennem smukt landskab. Da vi kom ud til naturparken fik vi både set zebraer , giraffer, strudse, aber, forskellige slags gazeller og en masse fugle. 
Vi tog først til den aktive vulkan Muano, hvor vi mødte en masse masaaier, som vi fik taget billeder med. Det var meget smukt, hvor man kunne se ned i et stort hul, som de kalder for Guds seng. Herefter tog vi videre til Lake natron, hvor vi først fik ugali og grillet ged i en lille landsby- det smagte rigtig godt. 
Da vi kom ned til vandet var der hundredvis af flamingoer, en enkelt pelikan og en marabustork. Der blev alligevel en hel safari for mig ;) 
Herefter tog vi tilbage til byen hvor vi fik morgenmad og var ikke fremme før 4 timer efter, hvor kl nu var blevet 21.30. Vi fik ikke aftensmad før kl. 23.30Kl 01.00 kunne vi gå til ro! - en meget lang dag :) 
Dagen efter på vej hjem mod arusha fik jeg noget kaninkød, hvilket også var ret interessant. Vi var først hjemme kl. 19. Det var en rigtig god tur med godt og sjovt selskab ! 
Idag skal jeg til kilimøde- det er allerede på søndag at det går løs mod toppen af kilimanjaro! 
Håber i har det godt, det har jeg i hvertfald! 
Kh Kathrine :) 
(0 from 0 votes)
 
2 måneder i Tanzaniahttps://www.mytripblog.org/pg/blog/kstagaard/read/241094/2-mneder-i-tanzania
2 måneder i Tanzania