click to dismiss

Please logged in to see pending comments.

UsernamePassword

| Lost password

Welcome to My Trip Blog, if you are a member please sign in.

Recent blog posts worldwide

RSS


Eerste dagen   (published in Peru)

April 22, 2017 by   Comments(2)

Maandag 17/04/2017

Thuis vertrokken, afscheid genomen en op vliegtuig naar Madrid gestapt. Aangekomen in Madrid en iets gegeten.

Dinsdag 18/04/2017

Iets na middernacht Belgische tijd een vlucht naar Lima genomen, er is een tijdsverschil van 7u (jullie moeten terugtellen). Avondmaal op het vliegtuig om 1-2u middernacht Belgische tijd, ontbijt om 3u ´s nachts lokale tijd. In Lima even naar Thierry gebeld :)Verder naar Puerto Maldonado, daar opgehaald door Elvira (medewerker van het Project). Werkhandschoenen gekocht en gezocht om een simkaart te kopen, tevergeefs. Bij haar thuis iets gegeten en met de boot naar Taricaya gevaren. Mooie uitzichten op de jungle vanop de rivier Madre de Dios. Aangekomen in Taricaya, rondleiding gekregen en na een reis van ongeveer 30u een douche genomen (er is geen warm water in Taricaya). We slapen in bungalows.

Rustig gegeten, Lola kookt hier elke maaltijd voor ons. Andere vrijwilligers en de staf beter leren kennen. De meeste vrijwilligers spreken hier Engels, de staf Spaans (en een beetje Engels).Er zijn hier beren, apen, tamarindes, een kalkoen, Theo de tapir, een puma, toekans, ara´s, papegaaien,… De meeste dieren leven wel in een kooi of omheind stuk grond. De brulapen hoor je ´s morgens vanaf het moment dat het licht wordt :)

Woensdag 19/04/2017

Eerste werkdag. Animal feeding (fruit en groenten snijden en aan de dieren geven) in de voormiddag en een wandeling door de jungle om cameravallen op te hangen in de namiddag. Tussendoor wat rondgewandeld om mijn weg beter te leren kennen.

Donderdag 20/04/2017

Dinsdagen en donderdagen starten we vroeger. Vandaag begonnen om 05u30 (vogels spotten vanop een platform hoog in de bomen), ontbijt om 07u30 en daarna nog een voormiddag- en namiddagactiviteit. ´s ...

(0 from 0 votes)
 
Eerste dagenhttps://www.mytripblog.org/pg/blog/ValerieVanderMeer/read/432387/eerste-dagen
Eerste dagen
 

Bula Fiji!   (published in Fiji)

April 20, 2017 by   Comments(2)

Sinds ik in Fiji ben, ben ik nauwelijks iets tegen gekomen dat me aan thuis of Nederland doet denken. Het is niet alleen aan de andere kant van de wereld maar ook bijna het tegenovergestelde van Nederland. Ik heb in de afgelopen weken zoveel gedaan dat ik het niet ga beschrijven in mijn blog. Hierin zal ik voornamelijk beschrijven hoe het is om in Fiji te zijn. Ik probeer wel een dagboek bij te houden waarin ik schrijf wat ik gedaan heb, voor mezelf en mensen die hier interesse in hebben. 

Ik begin bij het grootste verschil met Nederland, het weer. Ik voel het nu nauwelijks meer, maar de eerste keer dat ik de buitenlucht van Fiji voelde, op het vliegveld, voelde het alsof ik het reptielenhuis van een dierentuin binnenstapte. De lucht is hier vochtiger, maar vooral veel warmer. De gemiddelde temperatuur rond deze tijd van het jaar is 30 graden. Ik ben er nu al zo erg aan gewend dat 25 graden als "frisjes" aanvoelt. 's Middags tussen 12 en 4 kan de temperatuur soms tot een graad of 33 oplopen. Rond deze tijd doen de meeste mensen in het dorp ook helemaal niets.

Het dorp waarin ik woon heet Natalau village. Het ligt aan de voet van de Mountain of the Sleeping Giant, 10 minuten van het vliegveld met de bus. Het dorp is een samenraapsel van kleurrijke betonnen huisjes. Bijgebouwen bestaan uit houten constructies met metalen golfplaten. De meeste huizen hebben gelukkig elektriciteit en stromend water, maar zijn niet echt luxueus. Ons huis heeft wel een tv, een wc en een douche, maar er zitten gaten in het plafond, de muren en de deuren (die geen deurklinken hebben). De douche bestaat uit een kraan op hoofdhoogte die een enkele straal koud water uitstoot. De ramen sluiten niet en hebben geen hor om de muggen buiten te houden. Maar gelukkig zijn we in Fiji. Het weer is ...

(0 from 0 votes)
 
Bula Fiji!https://www.mytripblog.org/pg/blog/hvanderveen/read/432222/bula-fiji
Bula Fiji!
 

Hello !   (published in Nepal)

April 17, 2017 by   Comments(0)

Hello <3

I will be in Nepal between July 23, 2017 and August 07, 2017. I am a volunteer from Poland in Medical programme. I am looking for a contact with other participants in such a programme. Maybe somebody from Poland is here ?

(0 from 0 votes)
 
Hello !https://www.mytripblog.org/pg/blog/julka914/read/432135/hello-
Hello !
 

Mexico Mission Trip Overall   (published in Bolivia)

April 15, 2017 by   Comments(1)

 

Saturday moring after a week of building houses is bittersweet.

The week in Mexico is different than a week in Los Alamos, NM. For some (definitely myself) you are out of your comfort zone during this week. 

  • Alarm clocks - no need for them in Mexico b/c at 6:15am guitars and singing are your alarm clock
  • Showers - solar shower or baby wipes
  • Food - AMAZING. I swear I put on weight during this week because of the food
  • SAND EVERYWHERE - no matter how much you try and get the sand out of your things you will manage to find more when you get home

This year we were able to build 3 houses for 3 wonderful families. :) Quite a tough week but totally worth it. See you again in 2018, Mexico!

(0 from 0 votes)
 
Mexico Mission Trip Overallhttps://www.mytripblog.org/pg/blog/SamaraFellows/read/432104/mexico-mission-trip-overall
Mexico Mission Trip Overall
 

Mexico Mission Trip - Day 5   (published in Bolivia)

April 15, 2017 by   Comments(0)

 

On Friday, we were the dirt – Stucco Day and handing off the keys!

Making the stucco is much like how me made the concrete, only we use different materials. With stucco, we are mixing sand and lye together. The end product should have the consistency of frosting. After we applied one coat we had to wait 2-3 hours until we continued. While we waited for the first coat to dry we talked to the families to see what they were going to use the house for, etc. The house was going to be a kitchen in one room and the son’s room in the other. After applying the second coat and smoothing it out it was time to hand off the keys and say goodbye. This is will tug at your heart, the family is so grateful and there are always tears going left and right. After we hand off the keys, we pack everything off and head back to camp for one last night.

(0 from 0 votes)
 
Mexico Mission Trip - Day 5https://www.mytripblog.org/pg/blog/SamaraFellows/read/432102/mexico-mission-trip-day-5
Mexico Mission Trip - Day 5
 

Country Blogs

See what is going on with Projects Abroad!
   Argentina
   Belize
   Bolivia
   Botswana
   Cambodia
   China
   Costa Rica
   Ecuador
   Ethiopia
   Fiji
   Ghana
   India
   Jamaica
   Kenya
   Madagascar
   Mexico
   Moldova
   Mongolia
   Morocco
   Nepal
   Peru
   Philippines
   Romania
   Samoa
   Senegal
   South Africa
   Sri Lanka
   Tanzania
   Thailand
   Togo
   Uganda
   Vietnam
   Global News
   Blog Round Up
Advanced search