/ Lost password

Ethiopia

Recent Blog Posts from Ethiopia

Selams Childrens Village   (published in Ethiopia)

July 20, 2012 by   Comments (1)

Nu er tiden kommet hvor jeg vil fortaelle lidt mere om mit job - primaert i andledning af, at vi vil forsoege at samle nogle penge ind til boernenes legeplads, for er noget gammelt lort - og som stensikkert ikke ville vaere godkendt i Danmark. Og der udover vil vi ogsaa koebe noget nyt toej til boernene - for det har de virkelig brug for!

Hvis i vil give en skilling kan i saette dem ind paa foelgende konto:

NL12INGB0008539684

Navn: D Weijts

Det er Daisys konto, i en hollandsk bank - men det er nemmest hvis vi har pengene samlet, og da hun er her i 2 mdr, og foerst tager hjem sidst i August maaned, er det blevet hendes konto :)

Skriv donation og legeplads(eller toej), og gerne dit navn ogsaa :)

Lidt mere om Selams:

Det er et stort sted - en lille landsby, med blomsterdyrkning og salg, og groensager der dyrkes og bruges i resturanten, desuden er der jo kvindehaandvaerkshuset, hvor der laves forskellige ting. Boernene bor i et faelles hus, der er flere forskellige huse, og efterhaanden som de bliver aeldre flytter de over i "ungdomshuset" og laerer at klare sig selv foer de som 18aarige slippes ud i virkeligheden.

De boern vi arbejder med og passer paa er smaa, mellem 3 og 12 aar, og de er alle foraeldreloese, og har sociale vanskeligheder i varigerende grad. Men de er saa soede alligevel. Vi underviser mest de store, og leger med de smaa. Det er tydeligt at de nyder det, og at de i den grad kunne bruge en omsorgsperson i hverdagen, der er omkring 1 "mor" i et hus med 15 boern.

Derudover har jeg det godt - imorgen faar jeg afrikanske fletninger i haaret, og om aftenen skal vi spise paa en traditionel resturant med alle de frivillige :) I dag har vi malet et par rum paa et andet boernehjem end vores sammen med alle de andre frivillige - skoent!

...

Print this post

Turen til Harar   (published in Ethiopia)

July 17, 2012 by   Comments (0)

Dagene optil turen...

Dagene foer den foerste ugflugt. Daysi og jeg har det skoent i voreslillefamilie. Efter introductionday mandag, foerste arbejdsdag Tirsdag, havde vi en meget haard Onsdag, hvor vi bade arbejdede og var paa café, og afsluttende dagen med en tur paaBikesegns Place, hvor vi fik Pizza og Mesfin ½ - en saakaldt Bikesegn  special. Og ioevrigt fik et tilbud om at spise middag med to etiopiske maend, hvor vi dog paent – og ihaerdigt – takkede nej, hvorefter vi skyndte os den anden vej – velo og maerke – den forkerte vej! Men vi fandt da stedet til sidst. Det med maend der tilbyder at spise middag med en er ikke saa usaedvanligt, “marry me” eller “are you free?” er nogle af de mest kendte engelske saetninger i Etiopien. Men som i vil lease senere, er Addis rent faktisk ikke saa slemt et sted med saadanne ting.

Og efter det holdt vi afslapningstorsdag, hvor jeg ikke lavede andet end at drikke kaffe og arbejde med familien, og laese en dansk bog – moedregruppen, med et meget forfriskende syn paa jordemoedre og sygeplejersker der er lidt for gamle I gaarde.

Vores arbejder er godt, og mankanse at boerne udvikler sig, og at de laerer noget, selvom det nogle gange er 2 skridt frem og 1 tilbage. Eller ogsaa er det omvendt. Men der kommer mere og mere styr paa tingene, vi har den samme sang vi synger hver morgen, saa nukanjeg halvdelen af navnene og boernenekanhele heard, shoulder, knees and toes. Og selvom der kun er gaaet en arbejdsuge omtaler vi dem allerede som vores boern. De er skoenne, og foraeldreloese, og lige til at tage med hjem – saa ligepludselig er det en god ting, at jeg kun er 20 aar og single – ellers ville der vaere plads til 3 boern I kufferten ;) ...

Print this post

En uge i Addis   (published in Ethiopia)

July 17, 2012 by   Comments (0)

Hej Alle sammen!

Nu har jeg vaeret i Addis Abeba i en uge og har ritig meget at fortaelle. For det foerste er Addis lidt som Danmark om sommeren, det regner! Men fordelen ved regnen her er at det regner meget i kort tid og saa skinner solen som bare pokker saa man naar ogsaa at faa lidt farve. Det er rigtig koldt om natten saa jeg sover med fire taepper for at holde varmen.

Min foerste aften her sov jeg i projects abroads kontor i et vaerelse de har til folk der kommer sent om natten. Anden dag blev jeg koert rundt af lederen Sami, en rigtig joker. Tredje dag kom jeg til min vaertsfamilie, rigtig soede og passer rigtig godt paa mig. Jeg har mit eget vaerelse jeg maaske skal dele med en anden pige fra Danmark, men hun har visa problemer saa nu faar vi se...

Jeg var i Harar i weekenden med andre voluntoerer det var hyggeligt, men ogsaa lidt maerkeligt da jeg ikke har brugt tid med dem foer, saa tre dage er lidt overvaeldende. Vi koerte privat minibus derned og det to en hel dag frem og en hel dag tilbage. Byen ligger ikke saa langt fra graensen til Somalia. De tygger stort set alle sammen Khat, saa man skal lige holde oeje med hvem der koere ens taxi. Om aftenen fodrede vi Hyaener, hvilket er et besynderligt dyr. At staa en meter fra det foeles lidt usikkert

Lige nu sidder jeg med min families datter Hermela som snakker mega godt engelsk, og vi hygger om aftenen med hendes far der er den soedeste mand!

Mere information kommer senere, ved ikke helt hvornaar endnu for jeg faar travlt!

(Mere om boernehjemmet i naeste blog)

Love Marie

Print this post

De foerste dage!   (published in Ethiopia)

July 10, 2012 by   Comments (2)

Hej! Etiopien er fantastisk! Alle griner af mig naar jeg taler Amharic – national sproget. Men jeg kan da nogle faa ord – og alle folk er virkelig venlige. Den foerste dag jeg var her var ret hektisk. Jeg ankom kl. 5 dansk tid – 6 Etiopisk tid, og fandt efter et godt stykke tid Weini – min kontaktperson fra projects abroad. Vi tog ud dog spiste morgenmad, og jeg drak min foerste kop kaffe i Etiopien – staerk og god! Saa kom jeg til min vaertsfamilie – min etiopiske familie. De taler MEGET lidt engelsk. Og efter et par timer der, hvor jeg primaert sov, tog vi til Sami’s graduation – han er direktoer for Projects Abroad hernede. Til festen fik jeg injira – etiopisk specialitet – og jeg moedte alle de andre frivillige. Og vi snakkede, havde det sjovt, hoerte afrikansk musik og dansede en smule. Om aftenen tog vi hjem – og jeg sov som en sten!

Den anden dag stod jeg op halv 6, fordi jeg og de andre frivillige skulle fasted til en national park taet paa Addis Abeba – hovedstaden, hvor jeg bor – Sodere Resort. Det regnede helt veldt paa vej derud i bussen! Regntiden er virkelig voldsom – Men da vi kom derud var der taervejr, og efter en time skinnede solen, hvilket selvfoelgelig resulterede i at vi blev veldt solforbraendte – for solen er virkelig staerk! Men heldigvis blev Daysi – min roommate – mere solbraendt end jeg, trods hendes ikke-roede haar! Der var veldt flot i parken – og der var en pool, hvor vi svoemmede, saa det var naesten ligesom en ren afslapningsferie! Vi var meget turistagtige – til tider for meget – og tog en masse billeder, men der var virkelig smukt! Natten var tilgengaeld haard derefter, for min krop skal lige vende sig til ...

Print this post

Før rejsen går til Etiopien   (published in Ethiopia)

July 4, 2012 by   Comments (1)

Velkommen til alle historierne om Etiopien!

Endnu er det småt med beretninger - men mon ikke det kommer når jeg lander!

Der er stadig ikke styr på noget som helst, og alligevel rejser jeg om 2 dage. Følg med og se hvordan det går ;)

Alt herfra. - Vibe

Latest Ethiopia Photo Albums

Latest Ethiopia discussion

No topics have been created.