/ Lost password

August 2012

Endelig kom vinduerne   (published in Ghana)

August 30, 2012 by   Comments (0)

Vi valgte i Weekenden ikke af tage til Ada Foah men tog i stedet til stranden. Tørtiden i Ghana er begyndt og det kan mærkes! På børnehjemmet er der hektisk aktivitet og der knokles med at få gjort vinduerne klar så de endelig kan komme i. De sidste frivillige i vores hus er taget hjem så vi er nu helt alene i huset i ihvertfald halvanden uge endnu før næste sending af frivillige kommer.

Print this post

Det kører bare   (published in Ghana)

August 25, 2012 by   Comments (0)

Nu har vi endelig fundet frem til hvad pengene skal bruges til. I forgårs var vi med lederen af børnehjemmet, Cephas, ude og hæve pengene og tog derefter ind til byen og betalte for at den tre etagers skolebygning kunne blive fuldt udstyret med vinduer samt få opført et gelænder så det bliver knapt så farligt for børnene at løbe op og ned af trappen. Da vi var kommet hjem til børnehjemmet igen og fået betalt de sidste penge til håndværkerne kunne man se Cephas drage et enormt lettelses suk og takkede os af hele sit hjerte. Nu kunne de endelig få afsluttet den drøm de har haft så længe om at få afsluttet deres skoleprojekt samtidig med at de i forvejen kæmper med økonomiske problemer og knapt har råd til de mest basale ting. Dejligt at se den glæde og taknemlighed i Cephas øjne, det er netop det, der gør hele værd! Der vil i slutningen af september, når skolen står helt færdig, blive holdt en åbningsfest, som vi ser meget frem til! I morgen tidelig tager vi til Ada Foah som er en lille paradise ø

Print this post

De kristne hollændere får baghjul   (published in Ghana)

August 16, 2012 by   Comments (1)

Gav lige den busfuld kristne hollændere, der var her i sidste uge baghjul, da vi i dag 7 mennesker malede ligeså meget, som de gjorde på tre dage, på blot 5-6 timer. Jeg er totalt stolt over at vi har nået at få malet så meget! I morgen skal det sidste hvide males samtidig med at der skal noget farve på de vægge der nu står og tørre! Ud over vores lille malerprojekt, så går det super hernede, men Rasmus og jeg er snart heeeelt alene i huset, da alle fra huset rejser hjem inden for de næste to uger. Derefter går der 1-2 uger før der kommer en ny sending frivillige og til den tid vil vi være to garvede veteraner, der skal hjælpe de nye unge urutinerede frivillige - hæhæ!

Print this post

på tur til Hohoe   (published in Ghana)

August 14, 2012 by   Comments (0)

I weekenden kørte vi til en by i nærheden af Accra ved navn Hohoe hvor vi skulle tilbringe fredagen og lørdagen. efter en køretur på fire langtrukne timer i en tætpakket "tro tro" kom vi endelig frem. Fredagen tog vi ud og besøgte et abe reservat i regnskoven hvor vi fik prøvet at fodre en masse aber. i sjov oplevelse. Da vi så skulle videre tilbød vores chauffører at køre os ud til en rigtig afrikansk landsby som de så ud i gamle dage og vi takkede pænt ja tak. det betød dog at prisen gik fra 3 cedi = 9 kroner til 50 cedi = 150 kroner hvilket de først fortalte os efter vi var færdige. så der blev vi snydt. Om lørdagen tog vi ud til Wli Falls som er det længste vandfald i vestafrika. efter ca. to timer som gik med at bestige, vandre og focere en utrolige glat og livsfarlig sti inde midt i regnskoven nåede vi frem og det var et utrolligt sku. alt i alt en god weekend.

Print this post

første uge   (published in Ghana)

August 8, 2012 by   Comments (1)

Så har vi været i Ghana i en uge og der kommer stadig nye indtryk dag for dag. efterhånden har vi fået lært at benytte os af de lokale transportmidler på trods af at vi dog af og til må spørge en ekstra gang for at sikre os at vi et kommet med den rigtige "tro tro". På børnehjemmet er der sket ting og sager. En hel busfuld af hollandske frivillige har arbejdet på børnehjemmet i tre dage hor de har arbejdet intensivt med at male klasseværelser og bygge skabe osv. I dag var den sidste dag de var her før de tager videre. derudover har vi været til vores første quiz night sammen med alle de andre projects abroad frivillige hvor der blev serveret sodavand og pizza. i weekenden skal vi en tur på landet til et abe reservat og se et vandfald og alt muligt spændende. derudover ser vi frem til at vi i morgen skal snakke med børnehjemmets ledelse om præcist hvordan vi vil bruge pengene fra indsamlingen og hvordan vi ønsker at forme vores projekt.

Print this post

Billeder   (published in Ghana)

August 5, 2012 by   Comments (0)

Vi har desværre nogle problemer med at oploade billeder, men vi håber det kan gå i orden hurtigst muligt!

Print this post

Ankomst   (published in Ghana)

August 2, 2012 by   Comments (0)

Så er vores første dag i ghana overstået. Efter næsten 24 timers rejse ankom vi ca. 19.00 i går aftes lokal tid. Dagen i dag er gået med at blive intrudukseret til Accra og hvordan tingene fungerer. mest bemærkelsesværdigt er transportmidlerne som kan deles op i "tro tro", "fill in taxi" og "drop off taxi". i Ghana rejser man ikke efter addresser men efter landemærker og de mest kendte landemærker har deres eget håndtegn som chauffør og kunden benytter for at de på afstand kan se om de begge skal samme vej. selv om det er hovedstaden er de et ekstremt fattigt og faldefærdigt og tåler nærmest ingen sammenligning med andre vestlige byer. stort set alle går rundt i fint tøj som vi ville gøre det her hjemme og der er mange biler, men omgivelserne er fuldstændigt ødelagte. I morgen skal vi ud og se New Life Orphanage, hvor vi skal arbejde de næste tre måneder, så vi er meget spændte!