/ Lost password

Fantastiske Afrika - Trip to Mole.   (published in Ghana)

November 2, 2011 by   Comments (0)

Fredag den 28/10/11 klokken 12.23

Sidder på Mole Hotel med en kold cola i hånden. Turen startede i går klokken 8.30.…

Torsdag:

Sad i taxaen på vej mod Asafo station, her skulle vi mødes 8.30, men da jeg kom derhen stod Annick alene og hun var lige blevet ringet op at vi blev nødt til at tage til en anden station, så af sted igen. De havde heldigvis allerede købt billetter, så vi gik direkte ind i bussen, en VIP bus vel og mærket, med aircondition, lækre sæder og god benplads! Rent luksus. Det tog os syv timer at komme til Tamale, med pause. Vi ankom til Tamale ved fem tiden tror jeg, lige før mørkets frembrud. Vi skulle finde vores hotel og en bank, det sidste fandt vi hurtigt, og hotellet forholdsvis hurtigt, vi havde lavet en reservation, men da vi kom der havde de kun to værelser, altså 4 personer, to madrasser - seks personer og tre personer i et dorm. Altså 9 personer -.- vi brokkede og sagde at vi lavede en reservation sidste uge, men manden vi talte med sagde at det ikke var hans skyld fordi det ikke var ham vi havde snakket med i sidste uge, så i protest gik vi, vel vidende at der kun er ét andet hotel i byen og at de ikke tog telefonen. Men vi spurgte om vej og fandt det efter en halv times tid. Udefra lignede det noget faldefærdigt lort, ja det gjorde det egentlig også indefra. Men de havde plads til os alle sammen og det var kun for én aften, så hvad pokker. Men det var sgu lidt ulækkert :p Toilettet var utæt forneden og da jeg ville vaske hænder virkede vandet ikke, så jeg gik hen til manden der havde indlogeret os og han fandt en spand og noget vand fra en kæmpe beholder og så hældte han dét udover mine hænder (:

Vi gik ind mod centrum igen, tog kun fem minutter og så fandt vi restauranten, den eneste i byen, som de anbefalede i guide bogen. Vi fik god mad, og det var billigt, så vi var meget tilfredse, selv tjeneren var serviceminded så vi ville have et billede med ham :p tøser! ;)

Efter aftensmaden gik vi direkte tilbage til hotellet for at sove, mig og Annick læste lidt og derefter så vi kun det indvendige af vores øjenlåge.

Fredag:

03.30 ringede alarmen, shasheewowo, vi stod op, tog tøj på, pakkede vores tasker og gik ud i gården til de andre. En af fyrerne fra hotellet havde lovet os at følge os hen til Metro Mass Bus stationen som var fem minutter væk, men pludselig var der er en taxachauffør der fortalte os historier om at der sidste weekend var to hvide piger og de fik stjålet deres pung, kamera osv. Da de var på vej til stationen, men de ville have 10 cedis fra hver af os, så det kunne de glemme, de gik ned til 5, men de fattige studerende endte med at gå derhen med hotelfyren. Hvilket var en god beslutning for ingenting skete, vi var en smule bange, men det gik.

Vi var på stationen klokken 03.55 og så fandt vi den bus vi skulle med, vi stillede os i kø og ventede.. Og ventede, og ventede.. Der skete absolut ingenting! Vi spurgte alle mulige forskellige, men de sagde alle sammen at manden med billetterne snart ville komme. Efter halvanden times tid kom billetmanden endelig!! Vi fik købt 10 billetter, og kunne så igen vente.. Denne gang på at komme ind i bussen. Da døren blev slået op og vi gik ind kom jeg til at sidde ved siden af en ghaneser og Beau fra Holland. Manden lugtede virkelig dårligt at sved! :s ikke særlig lækkert, for man skulle sidde vildt tæt. Bagved mig satte sig en dame med hendes barn, sæde 28, men det var også en af de frivilliges sæde, de havde åbenbart dobbeltbooket tre af sæderne, så der var stor diskussion, for det var tidligt om morgenen og alle var en smule irriterede efter al ventetiden, men vi kom da af sted.

Denne tur var virkelig forfærdelig! Indtil videre har vi kørt på rigtig dårlige veje, men det her slog alt. Vi havde læst om det i guide bogen, men siden den blev skrevet er der sket nogle ændringer, desværre ikke her.

Ved ikke hvor lang tid det tog, omkring fem timer tror jeg, sov noget af vejen, hørte lidt musik, svedte, havde hovedpine og var super træt stadigvæk da vi endelig kom til Mole. Vi delte os i to grupper og tog med taxaer til hotellet. Vi fik ét rum og et dorm. Det koster 18 cedis pr. nat, men det er et lækkert sted, med pæne rene værelser, fantastisk udsigt, udmærket mad og et venligt personale. For eksempel havde vi booket to værelser, men vi fik kun ét og det viste sig at morgenmaden var inkluderet hvis man bor på værelset og ikke i dormet, så vi spurgte om vi så ikke kunne få morgenmaden inkluderet for ellers ville vi jo have valgt to værelser, og jo jo det var muligt. Det sker sgu ikke tit hernede!

Vi badede i poolen, tog en masse sol, er snart obibini!! :D spiste frokost, læste, spillede kort, tog billeder og da de andre gik i bad blev jeg siddende med Annick og vi tog en masse billeder af solnedgangen. Virkelig virkelig fantastisk! Det var ubeskriveligt og dét var første gang jeg virkelig følte jeg var i Afrika. For vi kunne sidde og se ned på antiloper, vildsvin og en masse fugle, der er vandhuller i dalen som vi kan sidde og kigge på mens vi drikker kold cola i solen. Eeej det er helt fantastisk (:

Lørdag:

Klokken 6.15 ringede alarmen, vi trak i tøjet, børstede tænder og var det ellers tid til den første safari! Walking safari - to timer med army fyr, som havde en riffel hvis der nu skulle komme nogle vilde dyr :p Vi var en gruppe på 15 personer, hvoraf 10 var “vores egne folk”. Først gik vi i noget skov artigt terræn, hvor vi så vildsvin og to forskellige slags antiloper, virkelig fedt at se i virkeligheden. Men den helt store mission var at finde elefanter. Nogle af dem fra hotellet havde været på safari og de havde ikke set nogen. Vi fandt et lille vandhul hvor træerne ved siden af var sprøjtet til med mudder, så det betød at elefanterne havde været der, efter en halv times tid mere fik vi et opkald fra en anden army fyr, og så gik vi ellers med et godt tempo mod det vandhul som fyren havde beskrevet og minsandten om ikke der stod to store elefanter inde mellem træerne! Det var svært at tage billeder fra der hvor vi stod, men så flyttede de sig pludselig, og vi fik frit udsyn, fik taget nogle fede billeder og vi var alle sammen helt oppe at køre over det, for det er noget helt andet at se dem virkeligheden, i den frie natur. Ingen af dyrene har sendere eller noget på, for så går det naturlige sgu af det, det var fedt sådan her. Efter turen med elefanterne gik vi tilbage til hotellet, vi spiste morgenmad og da klokken blev 11 tog vi af sted igen. Vi skulle denne gang på kanotur, det var ikke for at se dyr, mere bare for hyggens skyld og det koster overraskende lidt, især fordi vi var 15 af sted til at betale for det.

Vi blev presset ned i to kanoer, for så ville vi spare nogle penge, men det var lige på nippet til at gå galt, for vandet kom nærmest ind hver gang vi vippede bare en lille smule, men det var fedt med lidt spænding og adventure! ;)

Men det fedeste ved den tur var nu turen derhen og hjem igen, for det foregik på taget af en jeep!! Det var SÅ fedt. Solen skinnede så vi fik en masse sol, men der blæste en lille smule, så det var lige til at holde til. Eej ja det var altså fedt. Haha

Da vi kom tilbage fra turen trængte vi alle sammen til en dukkert i poolen, for vi var vildt støvede! Det er en fantastisk kombi - safari efterfulgt af svømmetur og solbadning på “hotellet”.

Vi fladede ud resten af dagen, spiste aftensmad et lille stykke væk fra hotellet, vi sad udenfor - på rigtig afrikansk maner, på bænke og uden kniv og gaffel, vi spurgte godt nok efter det, men der var ikke nok til alle. Maden var udmærket og kun halv pris i forhold til det på hotellet.

Vi gik forholdsvis tidligt i seng, for af en eller anden grund kan ingen af os sove her, der er alt for varmt og alt for mange insekter! Ingen myggenet, så nogle af de andre er fuldstændig bedækket. Susanne har 425 myggestik! Ja hun har talt dem. Hun kan ikke sidde nogle steder, fordi hun skal smøre dem ind hele tiden eller hælde koldt vand på dem.

Der er i det hele taget utroligt mange insekter her, virkelig irriterende, men der er så meget andet der vejer op for det. Jeg elsker det her sted!!!

Søndag:

Vi ville have været på walking safari søndag morgen også, men fordi det skiftede til vintertid i Danmark og Holland, ringede vores alarm en time for sent :p lidt skidt.. Så vi stod op ved otte tiden og spiste morgenmad, lå ved poolen og solede - IGEN! Men ih det er skønt, her skinner solen altid. Ikke som Cape Coast hvor det regner uafbrudt. Klokken 15.20 var det tid til to timers jeep safari. 8 på det ene tag, 7 på det andet og så gik det ellers bare derudaf. Vejene var denne gang lidt mere ujævne denne gang, så der var en smule panik på taget, for vi troede flere gange at vi ville vælte, kan i se det for jer, 8 skrigende piger i panik - det var feeeed!

Men på vejen hjem kom der hestebremser - virkelig mange! Så igen - rigtig meget panik, og det blev til sidst for meget, så nogle af os måtte sætte os ind på passagersæderne i stedet for.. Det ødelagde lidt turen, for vi kunne ikke koncentrere os om naturen, men det var nu skægt alligevel!

Vi var alle sammen fuldstændig vanvittigt støvede og der var intet vand i vores rum, så vi måtte tage bruseren ved siden af poolen og derefter hoppe i poolen og opløse det røde støv. Det var smukt, for der var solnedgang.

Vi spiste helt nede ved poolen, og derefter spillede vi kort til rimelig sent.

Sov igen ikke stort set hele natten…

Mandag:

Vi stod op klokken 7, for det er Nienkes fødselsdag i dag (en af de hollandske piger), vi listede os ind på deres værelse, og så sang vi fødselsdagssang på engelsk, sagde tillykke, gav hende et kort hvor vi alle havde skrevet en hilsen og så gik vi alle sammen hen mod restauranten for at pynte op, undtagen Nienke selvfølgelig. Vi havde flag og guirlander med, balloner, en kage og en mars bar og så havde vi sørget for at de ville lave pandekager til hende som morgenmad, for normalt består morgenmaden bare af tørt toastbrød og en omelet. Vi satte lys i den lille kage, og så sang vi igen fødselsdagssang for hende, denne gang på hollandsk (:

Det var en god morgen og hun blev rigtig glad! Vi hoppede igen i poolen og nu venter vi på middagsmad, vi skal ikke lave noget i dag, andet end at hygge og fejre hende, i aften holder vi en lille fest, tjenerne giver hende en flaske rødvin i gave, de tager smoking på og i formiddags gav de cola og is til hele banden. Sådan!

Vil tilbage hertil inden jeg tager tilbage til Danmark. Det er SÅ lækkert.

(0 from 0 votes)

Print this post