click to dismiss

Please logged in to see pending comments.

UsernamePassword

| Lost password

Welcome to My Trip Blog, if you are a member please sign in.

Recent blog posts worldwide

RSS


zon, zee en strand   (published in Ghana)

July 23, 2013 by   Comments(5)

Hooi iedereen, zit ik weer in een internet cafe. Dit keer met een heerlijke verse mango naast me! Het weekend was echt in 1 woord geweldig!! Strand, zee, leuke mensen en niet te vergeten heerlijk weer! Donderdag na het werk zijn we vertrokken naar Cape Coast. We waren van plan om direct door te reizen naar Busua, de plek van bestemming, maar omdat we pas vrij laat aankwamen besloten we om van donderdag op vrijdag in Cape Coast te blijven. Een aantal anderen hadden al een ander weekend in Cape Coast dpprgebracht en wisten een niet al te duur hotel om heen te gaan. Daar aangekomen bleek de stroom uitevallen te zijn (gebeurt hier nogal vaak.... ) en wij waren zo slim om geen zaklamp mee te nemen... Knap lastig je klamboe ophangen in het donker. Uiteindelijk was het gelukt! We moesten nog avond eten dus vroegen aan de meneer van het hotel naar een restaurant dichtbij. Toevallig zat er eentje aan de overkant. Een 'restaurant' bestaande uit twee tafels, plastic stoelen en een menukaart waar vanalles op stond wat ze toevallig vandaag niet hadden.... In dit geval was het maar goed dat er geen stroom was want ik denk niet dat ik had willen zien hoe vies het was. Het duurde wel even voordat het eten er eindelijk was, maar we zijn inmiddels wel gewend aan die african time..... Nee, eerlijk gezegd ik haaat african time. Wij vroegen hoelang duurt het ongeveer voordat het eten er is (we waren nogal hongerig en het was laat). Twintig minuten was het antwoord. Een uur later kwam hij even zeggen : 'Please, give me 4 more minutes' maar dat was ook weer een half uur... maar uiteindelijk was het eten wel lekker :)

De volgende dag was het moment van de waarheid. ik kreeg de uitslag te horen van de loting van Geneeskunde. Ik kreeg een smsje van Marga dat ik was ingeloot voor Geneeskunde in ...

(0 from 0 votes)
 
zon, zee en strandhttp://www.mytripblog.org/pg/blog/nvanvliet/read/298975/zon-zee-en-strand
zon, zee en strand
 

de zeee!   (published in Ghana)

July 23, 2013 by   Comments(2)

Hooi iedereen,

zit ik weer in een internet cafe. Dit keer met een heerlijke verse mango naast me!

Het weekend was echt in 1 woord geweldig!! Strand, zee, leuke mensen en niet te vergeten heerlijk weer! Donderdag na het werk zijn we vertrokken naar Cape Coast. We waren van plan om direct door te reizen naar Busua, de plek van bestemming, maar omdat we pas vrij laat aankwamen besloten we om van donderdag op vrijdag in Cape Coast te blijven. Een aantal anderen hadden al een ander weekend in Cape Coast dpprgebracht en wisten een niet al te duur hotel om heen te gaan. Daar aangekomen bleek de stroom uitevallen te zijn (gebeurt hier nogal vaak.... ) en wij waren zo slim om geen zaklamp mee te nemen... Knap lastig je klamboe ophangen in het donker. Uiteindelijk was het gelukt! We moesten nog avond eten dus vroegen aan de meneer van het hotel naar een restaurant dichtbij. Toevallig zat er eentje aan de overkant. Een 'restaurant' bestaande uit twee tafels, plastic stoelen en een menukaart waar vanalles op stond wat ze toevallig vandaag niet hadden.... In dit geval was het maar goed dat er geen stroom was want ik denk niet dat ik had willen zien hoe vies het was. Het duurde wel even voordat het eten er eindelijk was, maar we zijn inmiddels wel gewend aan die african time..... Nee, eerlijk gezegd ik haaat african time. Wij vroegen hoelang duurt het ongeveer voordat het eten er is (we waren nogal hongerig en het was laat). Twintig minuten was het antwoord. Een uur later kwam hij even zeggen : 'Please, give me 4 more minutes' maar dat was ook weer een half uur... maar uiteindelijk was het eten wel lekker :)

De volgende dag reisden we verder naar Busua. Wat een geweldige plaats! Een super mooi en groot strand. Het hele dorp is visser of eigenaar van een hotel/restaurant aan de zee. ...

(0 from 0 votes)
 
de zeee!http://www.mytripblog.org/pg/blog/lleijnse/read/298974/de-zeee
de zeee!
 

Why the Vrygrond community really needs our help   (published in South Africa)

July 23, 2013 by   Comments(0)

Although our care volunteers are secure and cared for at their placements in the informal settlement of Vrygrond, it is important for us all to remember the daily struggles faced by the residents of the community in order to understand the necessity and impact of the work our volunteers do there.

Pastor James E. Lewis, a respected figure in the community, spent some invaluable time with a group of two week special volunteers last week, alerting them to the realities of the plight faced by the people of the area.

According to Pastor James, the main problems in the area include high unemployment rates, drug abuse, gang violence, and fatherless homes. 

“These people have nothing,” he lamented.  “They will kill you for the money they need to get their drug fix.”

Pastor James’ own son was robbed at gunpoint, and shot through the face when he refused to hand over the cellphone he had worked for months to purchase.  As would be assumed, incidents of this nature are rife at night, when the perpetrators actually steal the cables of the street lights and plunge the area into darkness. 

Pastor James also brought the severity of the area’s sex trade to light.  “I have spoken to 14-year-old girls who hate what they are doing but who feel that they have no choice in the matter,” he shared.  The sex trade syndicates target young girls from poor families, luring them away from home with lucrative employment promises.  Another form of sexual violence prevalent in the area is rape.  Pastor James has counselled many rape victims, including a young girl who was gang raped and is now pregnant with the sixth rapist’s child. 

Pastor James views his church as a home of restoration, where the ...

(0 from 0 votes)
 
Why the Vrygrond community really needs our helphttp://www.mytripblog.org/pg/blog/southafrica-social-manager/read/298853/why-the-vrygrond-community-really-needs-our-help
Why the Vrygrond community really needs our help
 

Mandela Day 2013   (published in South Africa)

July 23, 2013 by   Comments(0)

On Thursday 18 July, South Africa celebrated Nelson Mandela’s 95th birthday with acts of conscious citizenship. 

The staff and volunteers of Projects Abroad in Cape Town commemorated the occasion by spending the day in the informal settlement of Village Heights, where we assisted the City of Cape Town in a major street clean-up and distributed food to the children of the area.

Village Heights is both an area in dire need and the site of our building project, so it was very special for us to spend the day together there, making a small difference to the community for whom our building staff and volunteers work each day.  

(0 from 0 votes)
 
Mandela Day 2013http://www.mytripblog.org/pg/blog/southafrica-social-manager/read/298823/mandela-day-2013
Mandela Day 2013
 

READY FOR TAKE-OFF!   (published in Ghana)

July 23, 2013 by   Comments(3)

Vandaag is het zover! Time to go! Vanmiddag gaan we richting Schiphol en morgen rond 7:00 nederlandse tijd (in Ghana 5:00 uur) hopen we in Accra te landen! Nu wordt het toch best spannend .... Je hebt natuurlijk niet alleen de verantwoordelijkheid voor je zelf, maar vooral ook voor het hele meereizende 'clubje'! Maar o, wat hebben ze er allemaal een zin in! De laatste sticker op ons aftellijstje is zojuist door Naomi opgeplakt, onder begeleiding van de kreet: "YES"...

Afgelopen weekend kwamen we tot de conclusie dat Michael op de vlucht Londen-Accra gewoon een klasse luxer vliegt; een lekker welkomst 'bubble', een lederen stoel en veel ruimte, extra aandacht van de stewardessen ... mmm.... ik denk dat ik die 'bubble' wel kan gebruiken .... (maar dat mag ik natuurlijk niet laten merken aan de anderen die vandaag allemaal hun luchtdoop gaan krijgen ;) )

Gisteren met Meike gepropeerd om in te checken via internet. Of wij snappen het gewoon niet, of er klopt iets niet ... mmm.. misschien beter om op het eerste te houden. Wel jammer, want nu kunnen wij onze stoelen niet uitzoeken ..

De koffers zijn allemaal klaar en ingepakt! Niet meer aankomen en dicht laten zitten tot plek van bestemming! Gisteren gehoord dat we na aankomst direct doorgaan naar ons gasthuis! Dus geen overnachting meer in Accra! Wat mij betreft geen probleem! Hoeven die koffers niet meer open!

Gisteren onze eerste malariapil ingenomen! Rosanne begon er uitgebreid op te kauwen en nam een flinke slok melk, waarop ze vervolgens de hele 'mix' er weer uit gooide! Al één pil verspeeld .. Nr. 2 bleef er gelukkig in. Niemand heeft er verder last van gehad; geen beestjes langs zien komen, geen vreemde stemmen gehoord en ook niet misselijk!

Vandaag allemaal nog lekker even uitgebreid onder de ...

(0 from 0 votes)
 
READY FOR TAKE-OFF!http://www.mytripblog.org/pg/blog/dholstein/read/298810/ready-for-takeoff
READY FOR TAKE-OFF!
 

Country Blogs

See what is going on with Projects Abroad!
   Argentina
   Bolivia
   Botswana
   Cambodia
   China
   Costa Rica
   Ecuador
   Ethiopia
   Fiji
   Ghana
   India
   Jamaica
   Kenya
   Mexico
   Moldova
   Mongolia
   Morocco
   Nepal
   Peru
   Philippines
   Romania
   Samoa
   Senegal
   South Africa
   Sri Lanka
   Tanzania
   Thailand
   Togo
   Uganda
   Vietnam
   Global News
   Blog Round Up
Advanced search