click to dismiss

Please logged in to see pending comments.

UsernamePassword

| Lost password

Welcome to My Trip Blog, if you are a member please sign in.

Recent blog posts worldwide

RSS


One Week To Go   (published in Thailand)

June 25, 2016 by   Comments(0)

Packing for the trip is complete, apart from a few last-minute items that need to be packed before closing the case.

To (re)familiarise myself with SCUBA diving, I've found a few useful diving video clips on YouTube, as follows: "Exclusive PADI Open Water Diver Course Full DVD 2013 Ver Eng Sub" and "Scuba and Nitrox Safety International (SNSI)".

At the time of writing, the SNSI link contained 16 video clips, depending on the level of diver required.

 

(0 from 0 votes)
 
One Week To Gohttp://www.mytripblog.org/pg/blog/mls4711/read/421267/one-week-to-go
One Week To Go
 

Een eenzame Inti Raymi   (published in Peru)

June 25, 2016 by   Comments(0)

24-06-16

Het had eigenlijk alleen maar een hele gave dag moeten zijn vandaag, toch had het een beetje een naar bijsmaakje.

Ik heb vanmorgen eerst Dominic opgehaald. Hij blijkt ook al uit Engeland te komen. De Engelsen zijn me tot nu toe goed bevallen dus ik hoop dat ‘ie iets leuker is dan Zi of Serena.

We namen met z’n allen de bus naar het centrum om te kijken naar Inti Raymi, het belangrijkste feest in Peru. We hadden om 9:45 afgesproken met Hugo. Wij waren er netjes om 9:40, Hugo kwam pas om 10:05…

We hadden een balkonnetje in een restaurant op Plaza de Armas afgehuurd, dus we hadden een fantastisch uitzicht over de ceremonie. Dansende mensen die alle uithoeken van het Incarijk representeerde, de Coya, de Inca, de generaals, de (net) echte mummies.

We kregen ook lunch in het restaurant en daarna heb ik m’n laatste middag met Lauren en Henry doorgebracht. We hebben gewoon een ijsje gehaald en daarna een tijdje op een bankje gezeten.

Als er iets is wat ik geleerd heb hier is het dat je Henry NOOIT moet vertrouwen als het om bushaltes gaat. Hij dacht weer een betere bushalte te weten, maar toen er na twintig minuten nog niks aankwam zijn we toch naar een andere gegaan.

Ik ben een halte eerder uitgestapt om afscheid te nemen, en Lauren te beloven ze op de hoogte te houden via whatsapp ;). De volgende stap is het plannen van de reünie.

Het is toch een beetje verdrietig dat iedereen van m’n originele groep nu weg is. Zeker omdat het ook echt goeie vrienden zijn geworden. Nu moet ik voor de volgende week maar nieuwe vrienden maken, Dominic lijkt me ook een aardige gast, maar het is toch anders.

(0 from 0 votes)
 
Een eenzame Inti Raymihttp://www.mytripblog.org/pg/blog/ecassee/read/421211/een-eenzame-inti-raymi
Een eenzame Inti Raymi
 

Pad in je gat?   (published in Peru)

June 24, 2016 by   Comments(0)

23-06-16

Toen ik vanmiddag in de stad was, is Dan blijkbaar langs geweest. Hij liet een briefje achter met de opdracht morgen Dominic op te halen. Hij had zelfs een plattegrondje getekend naar z’n huis (wat aan de overkant is).

We hadden en rustige ochtend op kantoor met een presentatie over Inti Raymi zodat we morgen weten waar het overgaat (waarschijnlijk snappen we er toch geen kut van want het is allemaal in Quechua).

’s Middags ging ik met Lauren en Henry de stad in. Zij wilden alvast inchecken voor hun vlucht zaterdag en daarna zouden we wel zien. We gingen even op Plaza de Armas kijken want er waren (alweer) optochten. Er zijn zoveel optochten dat we vrij snel weer weggingen omdat we het allemaal al een keer gezien hadden en het gewoon zo druk was.

We kwamen uit in onze “stamkroeg” Cuscoffee. We hebben daar een tijdje wat gedronken en een tijdje gezeten. Ondertussen hebben we ook een beetje met Tim gewhatsappt, die was vanmorgen in Engeland aangekomen. Hij zei altijd dat ‘ie het meest uitkeek naar het Engelse eten als ‘ie weer terug was, en toen Lauren hem daar naar vroeg had ‘ie het over Toad in a Hole. Ik heb daar nog nooit van gehoord, Henry en Lauren moesten me uitleggen dat ‘ie het over een soort worstenbroodje had…

Morgen is de laatste dag met (deels) de oude groep. Ben benieuwd of die Dominic wat is, tot nu toe zijn de anderen wel oké, maar daar is het ook wel mee gezegd. Gelukkig kunnen we nog met z’n drieën Inti Raymi vieren ☺.

(0 from 0 votes)
 
Pad in je gat?http://www.mytripblog.org/pg/blog/ecassee/read/421210/pad-in-je-gat
Pad in je gat?
 

Dream turned reality   (published in Fiji)

June 24, 2016 by   Comments(0)

From a young age I've always dreamed of being able to do good in this world by volunteering abroad. It's a surreal feeling knowing that in just a few days my dream will become reality.

Fiji is my destination and I'll be using this blog as a tool to document and share my experiences of volunteering through Projects Abroad. Whilst on this journey to help others, I'm also on a personal quest of self discovery. After all, like Gandhi told the world 'the best way too find yourself is to lose yourself in the service of others'. So expect to read a little about that journey also.

Although volunteering abroad has always been something I've wanted to do, it has only been the last 6 or so months that I've thought to myself, now is the time to do it! To understand my perspective of the experiences I'll share in Fiji with you, I think it's important for me to explain myself a little.

I'm an Australian girl in my mid twenties who has always had an absolute love for life. I'm the type of girl who wants to see, do and be everything. In the last five years I've experienced some serious heartaches. But I'm a big believer that everything happens for a reason and to me these heartaches came my way to teach me that life is precious. Recently my natural ability to radiate happiness has decreased, and this is when I realised I must go and rediscover the beautiful gift of life.

So here I am, just days away from a new and exciting adventure. Ive been blessed with many amazing opportunities in life, but being able to do this is sure to be one of my best. I look forward to sharing the experience with you.

(0 from 0 votes)
 
Dream turned realityhttp://www.mytripblog.org/pg/blog/TLC/read/421193/dream-turned-reality
Dream turned reality
 

Using gravity   (published in Peru)

June 23, 2016 by   Comments(0)

22-06-16

Vandaag heb ik geleerd dat hamburgers voor lunch je positie op een dodenlijst verhogen. Iemand (ahum, Henry) was niet blij met me.

Omdat de social deze week op vrijdag is hadden we vandaag een volle dag in het veld. We kwamen eerst op een site waar nog weinig aangedaan was en die we moesten documenteren, en als we wat interessants vonden mochten we dat ook meenemen. Lauren en Henry hadden alleen dat documenteren niet helemaal begrepen en hielden een wedstrijdje wie de beste spullen kon vinden. Henry dacht dat ie gewonnen had met z’n eeuwenoude dildo, maar dat bleek een grote spijker te zijn en Laurens 6 hamerstenen wonnen.

Later gingen we echt op de berg op onderzoek uit. Dan dacht wel even een goed pad te vinden. Dit was waarschijnlijk de meest onbegaanbare route die ik zal nemen deze reis. Alles over steile kiezelpaadjes, losse stenen en tussen de doornen. Er was vandaag ook een nieuw meisje bij (Selena of Serena, daar zijn we nog niet helemaal uit) en die had het niet makkelijk. Het was best te doen als je al een maand in de hoogte zit maar net vers uit het vliegtuig is toch anders.

Onderweg naar beneden heb ik mezelf legendarisch gemaakt. We kwamen uit bij een ‘afgrondje’ van ongeveer anderhalve meter van semi-los zand. Iedereen ging er zittend en glijdend vanaf, maar ik bleef op m’n voeten staan en ‘droogskiede’ van de helling af. Als iemand je ooit vraagt waar de term ‘using gravity’ vandaan komt refereer dan naar mij ☺. Ik heb een hele leuke dag gehad.

Dit is de eerste velddag in meer dan een week dat ik niks te doen had ’s avonds. Dus ik heb even gedoucht, beetje geïnternet en het lekker rustig aan gedaan.

(0 from 0 votes)
 
Using gravityhttp://www.mytripblog.org/pg/blog/ecassee/read/421185/using-gravity
Using gravity
 

Country Blogs

See what is going on with Projects Abroad!
   Argentina
   Belize
   Bolivia
   Botswana
   Cambodia
   China
   Costa Rica
   Ecuador
   Ethiopia
   Fiji
   Ghana
   India
   Jamaica
   Kenya
   Mexico
   Moldova
   Mongolia
   Morocco
   Nepal
   Peru
   Philippines
   Romania
   Samoa
   Senegal
   South Africa
   Sri Lanka
   Tanzania
   Thailand
   Togo
   Uganda
   Vietnam
   Global News
   Blog Round Up
Advanced search