click to dismiss

Please logged in to see pending comments.

UsernamePassword

| Lost password

Welcome to My Trip Blog, if you are a member please sign in.

Recent blog posts worldwide

RSS


Hello :)   (published in Argentina)

May 28, 2016 by   Comments(0)

I was just wondering if anyone else is doing the Argentina Care & Spanish High School Project from Sunday June 19th 2016 - Saturday July 2nd 2016?

(0 from 0 votes)
 
Hello :)http://www.mytripblog.org/pg/blog/lauren132/read/419444/hello-
Hello :)
 

Cerveza, cerveza!   (published in Peru)

May 27, 2016 by   Comments(0)

26-05-16

Toen we vanmorgen naar de bushalte liepen zagen we een hond die lag de kauwen op de schedel van (zo leek het) een andere hond. Later in de bus zagen we een man lopen met een heel dood varken over z’n schouder. Als dat geen manier is om een feestdag te verzinnen weet ik het ook niet meer.

Vandaag was het een nationale feestdag, Corpus Christi. Tijdens dit feest dragen ze beelden van heiligen door de stad.In de middag zou er een zogenaamde social plaatsvinden. Dan kunnen alle vrijwilligers in de buurt meedoen aan een activiteit. Wij dachten dat de parades al in de ochtend zouden beginnen dus gingen we vroeg op pad, om er vervolgens achter te komen dat we ruim drie uur lang een openlucht kerkdienst aan het bijwonen waren. Een hoop “Hermanas y hermanos” en “Jésus”. De parades waren pas in de middag.

Toen we uiteindelijk besloten hadden dat dit niet het deel van Corpus Christi was waar we voor kwamen en onze stenen kont van de trappen voor de kathedraal hadden gesleept gingen we langzaam aan richting de plek waar we Hugo (die gaat over de socials) zouden treffen. Daar konden we weer op een stenen trap zitten…

Omdat we het Plaza de Armas al gezien hadden besloot Hugo om naar een ander plein in de buurt te gaan en daar wat te gaan eten.Sinds we hier zijn gekomen is er steeds gehamerd op dat je bij streetfood uit de buurt moest blijven. Laat dat nou precies zijn wat we gingen eten. Dus als jullie niks meer van me horen heb ik het of te druk of ik heb de lunch van vandaag niet overleefd (maar waarschijnlijk het eerste).Wat we gingen eten was het beroemde Peruaanse gerecht cuy… bij ons beter bekent als cavia. We kregen geen hele cavia maar de meesten hadden de poten er wel nog aanzitten, en zat er geen poot aan dan ...

(0 from 0 votes)
 
Cerveza, cerveza!http://www.mytripblog.org/pg/blog/ecassee/read/419433/cerveza-cerveza
Cerveza, cerveza!
 

Wauw... gewoon wauw   (published in Peru)

May 27, 2016 by   Comments(0)

25-05-16

Als ik vandaag in één woord moet omschrijven: topdag!

We begonnen de ochtend hetzelfde als gister 7:30 bij de bushalte richting Pikillakta. Alleen gingen we vandaag niet Pikillakta in. We gingen de andere kant op de bergen over hiken. Oke, misschien was het eerste stukje niet zo fantastisch. De berg was best stijl, en ik had met m’n grote bek natuurlijk een machete in m’n klauwen dus ik moest vooraan. Gelukkig liepen Henry en Tim voor me, en die zijn behoorlijk “machetehappy”, want dat hakken valt niet mee. Zeker niet als je nog niet helemaal aan de hoogte gewent bent, maar ik leer het wel ☺.

Het uitzicht was echt schitterend, overal om je heen bergen en af en toe een cactus tussendoor. Voor de cactussen moet je uitkijken. Ze zitten overal en soms hebben ze stekels van zo’n zeven cm lang.

Na heel wat gehijg kwamen we aan bij de top van de berg vanaf waar je een fantastisch uitzicht had over een dal en als je goed keek kon je ook de ruïnes zien.Na even uitgerust te hebben gingen we naar beneden. Laten we zeggen dat we niet de toeristenpaadjes namen. Veel klauteren over losse stenen en smalle paadjes tussen de cactussen. Als je je evenwicht zou verliezen en de verkeerde kant op zou vallen zou je een groot probleem hebben, maar dat maakte het wel lekker spannend.

Onderweg kwamen we van alles tegen. Eerst een tombe in de rotswand. Die moest natuurlijk omschreven worden en op de foto worden gezet. Terwijl iedereen daar mee bezig was gingen er een paar op onderzoek uit. Een beetje hoger op de berg kwamen ze een grot tegen met scherven, een mes en (menselijke) botten. Het was moeilijk om bij de grot te komen, maar iedereen wilde het natuurlijk toch even zien.

Na een hoop klimmen tussen de cactussen door gingen we ...

(0 from 0 votes)
 
Wauw... gewoon wauwhttp://www.mytripblog.org/pg/blog/ecassee/read/419432/wauw-gewoon-wauw
Wauw... gewoon wauw
 

Het eerste bloed   (published in Peru)

May 27, 2016 by   Comments(0)

24-05-16

Ik heb van morgen voor het eerst gedoucht in het gastgezin. Duurde even voordat er ook echt warm water uit kwam maar daarna ben je wel lekker schoon.

Vandaag was de eerste echte dag van het project. We ontmoetten om half 8 alle andere vrijwilligers bij de bushalte. Marbella, Tim, Henry en Lauren uit Engeland en Wesley uit Amerika.We gingen met de bus naar Pikillakta (Pikkielikkie voor sommigen ;P). De heenreis was prachtig. Je rijdt de stad uit en je zit midden in de bergen, en we konden nog zitten in de bus ook. Ik had helaas de zon aan mijn kant dus ik kon geen mooie foto’s maken, maar dit was zeker niet de laatste keer dat ik deze busrit maakt dus maak je geen zorgen.

Eenmaal aangekomen in Pikillakta kregen Marc en ik eerst een rondleiding van de “site”. Dit was wederom onwijs interessant. Het enige minpunt was de hoeveelheid trappen en heuvels, vier kilometer hoogte is geen grapje. Elke stap omhoog voelt als een marathon.Na de rondleiding mochten we voor het laatste deel van de ochtend de anderen helpen… met ontkruid wieden. Een deel van de afspraak die Projects Abroad met de Peruaanse overheid heeft is dat we helpen met het schoonhouden van de muren en dus de shit ertussen uit halen.

Daarna hadden we lunch, aka picknicken in het hele kleine beetje schaduw wat er te vinden is. Marc en ik hadden hamburgers meegekregen (hij in tupperware en ik in een prinsessen-broodtrommel) en daar waren de anderen een beetje jaloers op. Als je ze moet geloven hebben zij al 4 weken op niets meer dan rijst en aardappels geleefd.

In de middag moesten we in groepjes informatie vastleggen over muren die op het punt staan om in te storten, zodat later een eventuele reconstructie kan worden gemaakt. Klinkt niet heel spannend maar het was best een ...

(0 from 0 votes)
 
Het eerste bloedhttp://www.mytripblog.org/pg/blog/ecassee/read/419431/het-eerste-bloed
Het eerste bloed
 

Weekly Report by Maureen Hylkema 18-05-’16 to 24-05-‘16   (published in Cambodia)

May 25, 2016 by   Comments(0)

Wednesday 18-05-‘16

Today the day started with saying goodbye to Marc. He went back to Switzerland. After saying our goodbyes Perceval, Sehalia, and Marine filled in a bunch of forms for their PADI Open Water Diver Course. After this, they started with theory 1 and 2 of the course. Meanwhile Fred and Maureen had a Fish ID presentation from Remy, and Thomas, Luke & Melina did some land based activities.After lunch we went to the beach with all the volunteers except for Luke, who wanted to finish his cool wooden seahorse. Sehalia, Perceval, and Marine did their Confined watermanship. The rest of the volunteers tried to do a snorkel seahorse survey but the waves were too high due to the storm we had earlier today. Back at the base Sehalia, Perceval, and Marine got their introduction to the dive gear and did theory 3. Finished with our program of the day, we had a lovely dinner.

Thursday 19-05-‘16

Thursday morning started with a nice breakfast followed by a dive. Thomas, Melina, and Luke did a reef survey. Fred and Maureen did a fish ID dive with Laurel and Hannah. Perceval, Marine, and Sehalia did the Confined Open Water skills 1, 2, and 3. When we came back at the base we had lunch.After lunch Perceval, Marine, and Sehalia did Open Water theory 4 and 5. Fred went to the school with Sea to teach English. Luke finished the seahorse for on the boat. The rest of the volunteers did a beach clean-up at coconut beach with Remy and Laurel. Back at the base we had dinner.At 7 pm we geared up and went for a night dive! That was very cool! Sadly Perceval, Sehalia, and Marine weren’t able to join us, since they aren’t certified divers, yet.

Friday 20-05-‘16

This is Buddha’s Birthday! We started the day with, of course, breakfast at 7 am. ...

(0 from 0 votes)
 
Weekly Report by Maureen Hylkema 18-05-’16 to 24-05-‘16http://www.mytripblog.org/pg/blog/cambodia-social-manager/read/419289/weekly-report-by-maureen-hylkema-180516-to-240516
Weekly Report by Maureen Hylkema 18-05-’16 to 24-05-‘16
 

Country Blogs

See what is going on with Projects Abroad!
   Argentina
   Bolivia
   Botswana
   Cambodia
   China
   Costa Rica
   Ecuador
   Ethiopia
   Fiji
   Ghana
   India
   Jamaica
   Kenya
   Mexico
   Moldova
   Mongolia
   Morocco
   Nepal
   Peru
   Philippines
   Romania
   Samoa
   Senegal
   South Africa
   Sri Lanka
   Tanzania
   Thailand
   Togo
   Uganda
   Vietnam
   Global News
   Blog Round Up
Advanced search