/ Lost password

Welcome to My Trip Blog, if you are a member please sign in.

Recent blog posts worldwide

RSS

New volunteer Ally English ( US ) bought a phone and a local Sim card from two Talibes that started a Mobile phone business.   (published in Senegal)

May 22, 2013 by   Comments (0)

Ally English was having an induction today with our desk officer Joke when Lena from our Microfinance came to introduce us two Talibes that started selling mobile phones thanks to a loan they received from our Microfinance office. She suggested to buy the phones or Sim cards of Talibes whenever  there are volunteers who need it, that way we can help them to make their business successful. Thank you Lena, it was a brilliant idea! And thank you Ally for your support, We wish you a memorable & lovely experience in Senegal! :)

One love!

Print this post

Nic's trip to Vietnam (36)   (published in Vietnam)

Tet-familiebezoek in de country

Dit verslag hadden jullie nog van me te goed. Wat bij ons Kerstmis is, is in Vietnam het Tet-festival, het grote Nieuwjaarsfeest. Mensen komen samen, vooral met hun familie, om feest te vieren, samen te eten en kadootjes uit te wisselen. Tet is een week lang en de maanstand bepaalt wanneer het is maar meestal rond de eerste week van februari. Hier alvast een mooie foto van de familie van Thanh waar ik op bezoek was met Tet. Hieronder het statieportret met de oma van Hai die 93 jaar is.

Zo ook gingen de touroperators van Sinh Cafe Travel en Journey Vietnam, waar ik mijn trips heb geboekt, terug naar hun geboortedorp op bezoek bij de familie. Jonge mannen waar ik vriendschap mee gesloten heb. Thanh die me steeds met zijn scooter komt ophalen als ik voor een trip weg ga, Hai, de jonge manager van Sinh Cafe Travel en Dai, de jongere broer van Hai die de manager is van Journey Vietnam.

Hier een foto van Hai, in spijkerbroek en zijn neef Thanh.

Thanh is de neef van Hai en Dai maar voor het gemak zeggen ze 'brother' naar buitenstaanders. Zo noemen ze ook de andere jonge neven die er geregeld helpen. Allen zijn even vriendelijk en beleefd naar mij, ook al spreken ze nauwelijks Engels. De bedoeling is dat we vanavond het avondeten bij de ouders van Thanh hebben en morgenochtend het ontbijt bij de moeder van Hai. Aangekomen bij Sinh Café Travel zie ik Hai in een zwart kostuum staan, spierwit overhemd en glanzende stropdas. Ook de broer van Thanh staat als een jonge hotelmanager in een zwart pak. Zijn blauwgele sportschoenen worden verwisseld voor zijn zwart glimmende chique schoenen. Het wordt dus een officieel bezoek bedenk ik. In de office staat een jonge vrouw in spijkerbroek, kort spijkerpak en een ecru pet. Ze blijkt een vriendin ...

Print this post

buiten bereik   (published in Mongolia)

May 21, 2013 by   Comments (0)

Na een dikke week bij het gastgezin te zijn, zit ik nu in Altan Bulag. Een klein stadje in de buurt waar ik wel gsm-bereik heb. Ik neem de kans om mijn kinderen te contacteren, hieronder een kort verslagje:

Alles loopt hier goed; ver van de wereld. Mijn Mongoolse nomadenfamilie heeft twee kinderen, een jongen van 9 jaar en een meisje van 3 jaar. Daarnaast hebben ze ook veel dieren: 200 geiten en schapen, 50 paarden en 20 koeien. Ik help ze vooral bij het drijven van de schapen en  de geiten. Ik wandel dan ook heel veel, in de bergen en over de velden. Communiceren met de Nomaden gaat via gebarentaal want ze spreken Engels noch Russisch. Af en toe krijgen ze internationale gasten over de vloer waardoor ze wel een paar woordjes Engels kennen. Naast onze ger staan er nog twee andere gers. Onze buurvrouw is een Zwitsers meisje van ongeveer 20 jaar. Met haar kom ik goed overeen en spreek in Engels en soms wat Duits. We zien elkaar geregeld. Ik ben ook iemand van Arizona tegen gekomen, zij ging net terug naar haar thuisland en zal enkele foto's op Facebook plaatsen. Tot hiertoe zie ik weinig kansen om zelf foto's te posten (hieronder toch al een foto die een idee geeft van het geiten drijven :-) )

Verder is het weer hier enorm variërend! Het heeft al 2 keer gesneeuwd, maar vandaag loop ik rond in 3/4 broek en sandalen! ’t Is lekker warm, maar de stevige wind zorgt ervoor dat het nooit té warm wordt. De natuur is hiervol met verrassingen, maar dat maakt het wel leuk.

Wist je dat:

- de mannen in Mongolië veel kaarten (voor geld), en dan ook wel eens alles verliezen,- de papa in het gezin het lekkerste kookt,- ik regelmatig een wandeling maak naar een berg hier in de buurt,- ik de lammetjes uit de kudde moet halen,- de andere ...

Print this post

American volunteer Taylor Houghton is teaching parts of the house to little children from Sidy Ndiaye School   (published in Senegal)

May 21, 2013 by   Comments (0)

Have a look at the video! I am sure you will enjoy it

Well done Taylor! :)

Print this post

The jazz festival ended last night ! :(   (published in Senegal)

May 21, 2013 by   Comments (0)

Yo people, I hope you are all doing mega well today and having a great day, if you are not, just dont worry have a look at these great videos I shared below might give you some good feelings. Yesterday was public holiday here due to the pentecost. The Jazz festival ended last night with a great mbalax concert at place faidherbe. One of the highlight of the Jazz festival was the awesome Vieux Mac. flamingo, Hotel la residence and Spoutnik will never forget the amazing performances he did. He played several cover song of famous artists like Dire Straits and Jimi Hendrix... Check it out :

Country Blogs

See what is going on with Projects Abroad!
flag    Blog Round Up
flag    Argentina